Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Sivrisinek vızıltısı!

Bu ara Çatalca'nın hangi mahallesine gitsem, en büyük sorun olarak karşıma çıkan "Sivrisinek Saldırıları"

Bu sorun yıllardır var diyebilir miyiz? Açıkçası diyemeyiz. Çünkü genelde belli bir zaman dilimi içerisinde bu tür şikayetler ile karşılaşırdık. Bu yıl ne hikmetse o kadar çok uzun sürdü ki özellikle küçük çocuklara denk geldiğimde yara olmuş kol ve bacaklar ile karşılaşıyorum.

Bilinmiyor!

Fakat vatandaşın bilmediği bir konu karşımıza çıkıyor.

"Mesut Üner Nerede? Çatalca Belediyesi Nerede" yorumları ile çok sık karşılaşıyorum.

Oysa ki haşereler ve sivrisinek ya da sinekler ile mücadele noktasında tek yetkili kurum ne yazık ki İBB. Yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi. 5216 Sayılı Büyükşehir Kanununa göre Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü kesinlikle bu tür ilaçlamalar yapamaz. Yaparsa suç işler. Hani Belediye Başkanı Mesut Üner'e demedim de değil yani "Gerekirse Çatalca Belediyesi olarak siz ilaçlayın" diye. Ama suç olduğu için sıkıntı yaşayacakları da aşikar.

Neyse inşallah en kısa sürede sivrisinek vızıltılarından uzak günler yakındır da, biz de deliksiz uykularımıza döneriz.

2500 rakamı büyük bir rakam.

Çatalca Belediyesi Spor Okulları bence rekora koşuyor. Başkan Üner'in göreve geldiği ilk günden bu yana en çok önem verdiği projesi " Spor Akademisi" idi. Ve hala bu projenin temellerini atmaya devam ediyor. Nüfusa oranla baktığımızda daha yüzme kurslarının kayıtlarının başlamadığı da düşünülür ise 3000 gibi bir spor okulu öğrencisi bulunacak... Bu Çatalca'dan ziyade bana göre İstanbul'un 39 ilçesi rakamlarına göre bir rekordur.

Spora yönlendirilen her çocuk bana göre gelecek için kazanılmış gençliktir. O sebeple bu anlamda emeklerine sağlık, elini taşın altına koyan kim varsa.

İsteyenin bir yüzü...

Vermeyin iki yüzü derler ya hani. Çatalca'da Belediye bütçesi ile yapılanlar bir yana, hükumetçe yapılanlar bir araya geldiğinde Başkan Mesut Üner herkes tarafından hizmetler konusunda takdir almaya devam ediyor.

Peki hükumetin hizmetleri ilçemize nasıl geliyor? Bu hizmetler nasıl projelendiriliyor?

Bunları iyi analiz etmek lazım. Başkan Mesut Üner ben bu köşeyi yazdığım saatlerde sakatlanmış olmasına rağmen ( Dağyenice kapalı halı saha teslim programında bileğinden ayağını sakatlamıştı) İstanbul Valiliğinde sırf Kaleiçi Mahallesini restorasyon noktasında çalışmaları hızlandırarak müthiş bir hale getirmek açısından hazırladığı projelerini harekete geçirmek üzere toplantıda... Yani demek istediğim şu ki, bir belediye başkanı önce istemesini bilecek. Hizmeti nereden olur ise istemesini biliyor ise ancak hizmet gelir. Düşünsenize bugüne kadar başlayan, yapımı süren ve biten belediye bütçesi ile olmayan ne kadar hizmet var ise, onların nasıl geldiğini ve nasıl istendiğini... İyice bir düşünün ama!

Çatalca'da gencinden yaşlışına, destekçisinden, muhalefetine varana kadar herkes " Adam Çalışıyor" diyor. Çalışıyor da...

İşte o en önemli bağlaç! Ek! Da! Neden da!

Da nedir? Da bağlacını neden cümlelerinin sonuna koyuyor insanlar...

Onu da bir dahaki köşede sizlere aktarayım!

Anlatması bir hayli yer kaplayacak.

Da ne? Da'nın içinde kimler neler var?

Köşesi hazır ama dediğim gibi bir hayli yer kaplayacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi