Sokağa çıkma yasağı her hafta sonu sürebilir

Çin dünyaya meydan okuyor…

Koronavirüs belasını dünyanın başına çalan Çin gelecekte dünyanın tek lideri olma hesapları yapadursun, dünyanın geri kalan devletleri de bu plana karşı boş durmayacaklardır.

Aynı Çin’den Türkiye’de bir savunma istedi. Salgınla mücadele kapsamında Ermenistan’a tıbbi yardım malzemesi gönderen Çin’in, gönderdiği yardım malzemesinin üzerinde yazan "Ağrı Dağı" notu şaşırttı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) duyurduğu Çin'in yeni tip Corona Virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Ermenistan'a gönderdiği yardım paketlerinde Ağrı Dağı'na atıfta bulunduğu haberi üzerine izahat istendiğini açıkladı.Bakalım bu izahat gelecek mi?

Hani bizler evlerden çıkmıyoruz, izole oluyoruz, küçük hesaplar yapıyoruz, virüse yakalanmayalım diye her gün dua ediyoruz, yakalananlara sabır diliyoruz, vefat edenlere üzülüyoruz, ekonomimizi düşünüyoruz, sevdiklerimizi düşünüyoruz, dünyadaki tüm canlıları düşünüyoruz.

Fakat. Belli ki Çin gibi devletlerin hesabı başka. Onlar daha büyük düşünüyorlar. Gelecek planları yapıyorlar. ABD gibi devletleri gafil avlama peşindeler. Yeni dünya düzeni peşindeler. Marko devletler peşindeler. Dünyaya yeni anayasa gitme peşindeler. Kripto paranın merkezinin de Çin olduğunu düşünürsek bu konuya daha fazla kafa yormamız gerektiğini söyleyebilirim.

Sokağa çıkma yasağı her hafta sonu sürebilir

30 büyükşehir ve Zonguldak’ta hafta sonu ‘sokağa çıkma yasağı’ kararını son anda bakkallara hücum edilmesini saymazsak doğru bir karar olarak sayabiliriz. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu konuda tecrübem var ama son anda insanların bakkallara hücum edeceğini hesaba katmadım diyerek bu konuda yorumlanan tüm eleştirileri de dikkate alacağını açıkladı.

Gerçi inanın bana, karar saat 21’de de verilse, son anda da verilse, saatler önce de verilse değişen birşey olmayacaktı. Çünkü bizim insanımız her karardan sonra mutlaka bir reaksiyon gösterir. Kimi sokağa dökülür son anda nefes alacağını düşünür. Kimi evden haykırarak nerden çıktı bu karar diye höykürür. Kimi de ki çok az bir kesim verilen her kararı yerinde bulur tavırlar sergiler. Şimdiden söyleyelim, büyük bir ihtimalle önümüzdeki bir kaç haftasonuna daha sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Onun için hafta içi tedbirlerinizi alabilirsiniz...

Her devrin yılmaz savunucusu Mehmet Barlas’a yakışmadı!

Son yarım asırdır Türkiye’de her iktidarı yılmayan bir şekilde savunan ve destekçisi olan büyük düşünür Mehmet Barlas son yazısında okurlarını şaşırttı.

Okurlarına ‘zeka özürlü’ diyecek şekilde hakaretler savuran Mehmet Barlas belki de yarım asırlık köşe yazarlığı serüveninde ilk defa gerçekleri yazma başarısı gösterdi.

Bir anlamda kendi ayağına sıkan Barlas sokağa çıkma yasağı alındığında kendisini bir anda meydanlara atanların 15 Temmuz gibi darbe kalkışmalarında da aynı insanların sokağa fırladığını kestiremedi.

Çünkü bu insanlar biziz. Bu bizim gerçeğimiz. Biz Türk’üz. Türkiye halkıyız. Biz pısırık olup bir köşede olup biteni izlemeyiz.

Biz, sıra bana gelmesin diye kendisine gelen sırayı arkasında veren tiplerden değiliz. Biz, sokakta iki kişi kavga ettiğinde oturup seyredelim diyen tiplerden değiliz. Mutlaka o kavgaya dahil oluruz ve iki kavga edeninden hesabını görürüz. Biz, televizyondan talimat veren, akıl veren, öğüt veren tipleri dinleyen ve uygulayanlardan değiliz. Bizzat onlara öğüt verecek akılda ve kapasitede olduğumuzu düşünürüz. Biz, Mehmet Barlas, eşi Canan Barlas ve (ne yazık ki şimdi çocuklarını da aynı şekilde yetiştiriyorlar) ona benzeyen tipte gazetecilik yaptığını zannedenlere de hakettiği değeri veririz.

Turgut Özal, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller, Süleyman Demirel, Recep Tayyip Erdoğan kim iktidar olursa onun her yaptığını destekleyen, onaylayan, eleştirmeyen, ama halkına ‘özürlü’ diyene ne diye hitap edilmesi gerekiyorsa aynen o şekilde hitap ederiz Mehmet Barlas’a da.

*

‘Sonuçta tüm yaşlar için iki günlük sokağa çıkma yasağı geldi. Ve büyük ölçüde bu yasağa uyuldu. Yasağı dinlemeyip sokağa çıkan veya gizli olarak açık tutulan marketlere tıkışanlar da, polis zoruyla evlerine gönderildiler. Yasak başlamadan önce gece yarısı sokakları, meydanları, marketleri dolduranları ise büyük çoğunluk "Koronavirüs salgınını umursamadıklarına göre bunlar zeka özürlü olmalılar" diyerek televizyon haberlerinden izledi….. Kural tanımayanları, sağlık sorunlarını bile siyasi amaçları için kullanmayı deneyenleri, FETÖ veya PKK güdümlü aymazları ve sosyal medyayı kirli girişimlerine alet edip kirletenleri, bizden saymayalım. Biz ulusal birliğimizi koruduğumuz sürece, ne bir virüs ne de virütik insanlar bize zarar verebilir…’

.

İçinde halkı aşağılama, ortadan ikiye bölme, hakaret dolu bu sözlerin yazarı ne yazık ki yarım asırdır Türkiye’nin hep saygın gazetelerinde başyazarlık yaptı ve yapmayı sürdürüyor… Nokta…!

https://twitter.com/mehmetmerttv 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi