Akşener: Sistemin getirdiği sonuç asrın felaketine dönüşmüştür

Akşener: Sistemin getirdiği sonuç asrın felaketine dönüşmüştür
Deprem felaketini yaşayan Hatay’da açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sistemi eleştirerek “Ama iktidar eliyle, bu ucube sistemin getirdiği bir sonuç olarak da asrın felaketine dönüşmüştür." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem felaketini yaşayan Hatay’da açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin çok büyük bir afet yaşadığına dikkat çeken Akşener, “Ama iktidar eliyle, bu ucube sistemin getirdiği bir sonuç olarak da asrın felaketine dönüşmüştür. Afet Allah'tan gelmedir; doğru. Ama onun tedbirini almak iktidardadır, bu ülkeyi yönetenlerdedir” dedi.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem felaketini tüm boyutlarıyla yaşayan Hatay’ı ziyaret etti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Ümit Dikbayır, Ünzile Yüksel, Burak Akburak, Ümit Özyayla, Bilge Yılmaz ve Metanet Çulhaoğlu ile İYİ Parti İBB Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da Hatay ziyaretinde, Akşener ve İmamoğlu’na eşlik etti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş tarafından karşılanan, Akşener ve İmamoğlu, İBB’nin Antakya’daki Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

“Ama iktidar eliyle, bu ucube sistemin getirdiği bir sonuç olarak da asrın felaketine dönüşmüştür. Afet Allah'tan gelmedir; doğru. Ama onun tedbirini almak iktidardadır, bu ülkeyi yönetenlerdedir. Dolayısıyla bu tedbirlerin olmaması, beceriksizliğin tavan yapması, Türkiye'nin tüm kurumlarının içinin boşaltılmış olması ve devletin memuru, devletin bürokratı olması gerekenler, yani bu iktidar eliyle iktidarın il başkanı, ilçe başkanı gibi çalışmaya zorlanmaları sonucunda, devlet dediğimiz kavramın içindeki ciddiyetin ortadan kalkması, ciddiyetin ortadan kalkmasıyla doğal olarak liyakatsizliğin gündemde olması, ‘benden, senden’ denilen bir bakış açısıyla, liyakat sahibi insanlar yerine, ‘Acaba bana ne kadar sadık, ne kadar benim’ sorusunun cevabının karşılığı olan insanların tercih edilmesi neticesinde, bu deprem sonrasında yaşananların tamamen bir beceriksizlik ürünü olarak, bir sonucu olarak ortaya çıktı.”

İstanbul depreminin de aynı tedbirsizlik ve ciddiyetsizlikle karşılanması durumunda Türkiye’nin beka sorununun tavan yapacağı uyarısında bulunan Akşener, yaşanan felaketten dersler çıkarılması gerektiğinin altını çizdi. İktidarın, felaketin yaşandığı günden itibaren, muhalefet partileri ve belediye başkanları ile fikir alışverişinde bulunarak, koordinasyon içinde çalışması gerektiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.