Depremde can kaybı sayısı

Depremde can kaybı sayısı
1999 Marmara Depremi’nden daha büyük yıkıma yol açan, yüzyılın felaketi olarak değerlendiren Kahramanmaraş merkezli depremde kaç kişi yaşamını yitirdi? Depremde can kaybı sayısı kaç oldu?

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Pazartesi günü merkez üssü Pazarcık ilçesi olan bir deprem yaşandı. Yaşanan deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Yaşanan artıcılarla da etkisini hissettirmeye devam eden deprem, gündemdeki yerini koruyor. Peki depremde kaç kişi hayatını kaybetti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 46 bin 104'e yükseldiğini açıkladı.

Erdoğan, 6 Mart'taki kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Deprem bölgesindeki 11 ilimizde yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 230 bini, buralardaki bağımsız bölüm sayısı da 645 bini buluyor" dedi.

AFAD'ın son verilerine göre depremden etkilenen illerden kendi imkânlarıyla ayrılan veya devlet tarafından tahliye edildikten sonra gittikleri illerde kayıt yaptıranların sayısı ise 1 milyon 971 bin oldu.

AFAD, 3 Mart'a kadar 360 bin çadırın kurulduğunu, 11 ilde 332 noktada çadır kentler oluşturulduğunu, 189 noktada ise 90 bin 914 konteynerin kurulumunun devam ettiğini duyurdu.

Çadırlarda kalan kişi sayısı 1 milyon 440 bin olarak açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.