Devlet Bahçeli: AYM bölücü terör örgütünün arka bahçesi

Devlet Bahçeli: AYM bölücü terör örgütünün arka bahçesi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin HDP’nin kapatma davası sürecinde verdiği kararlara sert çıktı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin MYK üyeleri ve milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantıda konuştu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin oy çokluğuyla HDP'nin hazine yardımına konulan blokenin kaldırılmasına ve sözlü savunmasının ertelenmesine ilişkin verilen kararlara tepki gösterdi.

HDP'nin Hazine yardımı almasına yönelik kararın "Hukuk skandalı" olduğunu söyleyen Bahçeli, sözlü savunmanın ertelenmesiyle HDP'nin seçime girmesinin kolaylaştırıldığını belirtti, "Üyelerin yerinde Kandil'den üç beş terörist olsa aynı karar çıkmayacak mıydı? dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''MHP ve Cumhur İttifakı, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine tam olarak hazırdır, başarmaya da kararlıdır.

Hazine yardımı çağrısı

(Hazine yardımı) 14 Mayıs'taki seçimler için siyasi partilere ödenen 3 kat fazla ödeneğin depremden etkilenen 11 ilimize ve depremzede vatandaşlarımıza aktarılması düşünülmelidir. MHP, böyle bir feragate gönüllüdür, diğer siyasi partilerden aynı hassasiyeti ümit etmektedir. Hazine yardımının 3 katı düzeyindeki kısmından vazgeçmeye varız herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.

AYM’nin HDP kararına sert tepki

AYM'nin HDP ile ilgili aldığı karar garabet ve gafilliktir. AYM'nin bölücü terör örgütünün arka bahçesi olması hukuk katlidir. Buna göz yumamayız. Böylesi alçalmayı sineye çekemeyiz. Şehitlerin kemiklerini sızlatan kahramanlarımızı incitip yok sayan mahkemeyi biz de yok sayarız.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.