İstanbul'da deprem olacak mı?

İstanbul'da deprem olacak mı?
Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası meydana gelebilecek İstanbul depremini değerlendirdi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük yıkıcı depremin ardından uzman görüşlerden de değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Son olarak Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremine karşı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Görür, İstanbul’da depremin yaşanma olasılığının gittikçe yakınlaşmakta olduğunu düşünüyor. Daha küçük deprem beklediklerini öngören Görür, meydana gelecek olan hasarın Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden daha fazla olacağını söyledi.  

depremm-1

İstanbul’da hasarın daha fazla olacağını belirten Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da durumun hiç iyi olmadığını belirterek “Nasıl 3 gün önce ‘Maraş’tan endişe ediyoruz’ diye yazdıysam aynı şekilde İstanbul’dan endişe ediyorum.” Yapılan bütün bilimsel araştırmalar sonucunda İstanbul’da zamanın geldiğine işaret eden Görür, aşağı yukarı 30 sene içerisinde yaşanılması beklenen depremin, 23 senenin geçmesinin ardından yakınlaştığına dikkat çekti.

Görür, yaptığı açıklamaların devamında şunları söyledi:

“İstanbul’da en fazla 7.5 bekliyoruz”

“Ancak Maraş depremi beklediğimiz Marmara depreminden daha büyük. İstanbul'da en fazla 7.5 bekliyoruz. İstanbul’da daha küçük deprem beklememize rağmen, İstanbul’da hasar Maraş’tan daha fazla olur. Diğer yandan Maraş’ta da hasarın epey fazla olacağını üzülerek tahmin ediyorum, inşallah yanılırım ama açıklanınca göreceğiz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.