Muharrem İnce seçime girecek mi?

Muharrem İnce seçime girecek mi?
Seçim tarihinin belirlenmesiyle hangi partilerin seçime gireceği araştırılan konular arasında yer aldı? Peki, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce seçime girecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen basın toplantısında seçim kararını imzalamasıyla Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri 14 Mayıs Pazar günü yapılacağı kesinleşti. Tarihin netleşmesinin ardından gözler seçime giren partilere çevrildi. Muharrem İnce’nin de seçime girip girmeyeceği sorgulanan konular arasında yer aldı.

Muharrem İnce geçen sene YSK'nın Memleket Partisi'ni seçime katılma yeterliliğine sahip partiler arasında göstermemesi üzerine açıklamalarda bulunmuştu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Memleket Partisi'nin 6 Şubat 2022 tarihinden sonra yapılacak her seçime girme yeterliliğine sahip olduğu mesajını vermişti.

Memleket Partisi’nde cumhurbaşkanı adaylığı için ön seçim

Muharrem İnce'nin liderliğindeki Memleket Partisi'nde yarın Cumhurbaşkanı adaylığı için ön seçim yapılacak.

Partiden yapılan açıklamada, "Memleket Partisi Tüzüğü'nün 66'ncı maddesine göre Cumhurbaşkanlığı adaylığı, partimize kayıtlı tüm üyelerimizin katılımıyla ve ön seçimle belirlenmekte olup, aday olmak isteyenlerin tüzüğe uygun bir şekilde Genel Sekreterliğe müracaat etmeleri gerekmektedir." bilgisi verildi.

Memleket Partisi yetkililerinden alınan bilgiye göre, 12 Mart Pazar partinin ilçe teşkilatlarında sandıklar kurulacak ve parti üyeleri Cumhurbaşkanı adayı olarak kimi desteklediklerini oylayacaklar. Sonuçlar daha sonra partinin Genel Sekreterliğine gönderilecek.

İnce, TV100'de yayımlanan "Uğur Döndar ile Haftanın Panoraması" konuk olduğu programda, Zafer Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti ile ittifak konusuna ilişkin açıklama yaparak "Hayır şu anda bir ittifak kurmadık. Biz Memleket Partisini tek başına seçimlere hazırlamak için, ayın 12'sinde üyelerimizin önüne sandığı koyacağız. Cumhurbaşkanı adayımızı üyelerimiz belirleyecek. Önce adayımızı belirleyelim. Ama zaman var daha, görüşeceğiz elbet." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.