Sadece TYT’ye girip tercih yapılabilir mi?

Sadece TYT’ye girip tercih yapılabilir mi?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sayılı günler kala sınava girecek olanlar sadece Temel Yeterlilik Testi (TYT)’ye girip tercih yapılıp yapılamayacağını merak ediyor. Sadece YKS’nin 1. oturumu (TYT)’ye girip tercih yapılabilir mi?

2023 YKS yakınlaştı. Sınavların ardından gerçekleşecek başvuru süreci için merak edilen, sorgulanan konulardan biri de sadece YKS’nin 1. oturumu TYT’ye girip tercih yapılabilir mi sorusu oluyor. Üniversiteye girmek için sınava girecek olanlar TYT ile tercih yapılabilme imkânının olup olmadığına bakıyor. Tercihini sadece TYT olarak belirleyenler, TYT puanı ile 2 yıllık önlisans bölümleri üzerinden tercih yapabiliyor. Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra ÖSYM tarafından yayınlanan Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu doğrultusunda bölümlerin puanları, kontenjanlarına bakarak hareket edebilir ve 2 yıl öğrenim süreci bulunan bölümlere sadece TYT’ye girerek tercih yapılabilir.

Sınava başvuru işlemi nereden yapılır?

Başvuru, bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr adresinden) veya ÖSYM Başvuru Merkezlerinin birinden yapılabilir.

Sınav ücretleri nasıl yatırılacaktır?

YKS’ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzda belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.