Marmara Denizi'nde deprem mi oldu?

Marmara Denizi'nde deprem mi oldu?
AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Marmara Denizi'nde saat 08.28'de 3,9 büyüklüğünde deprem yaşandı. Marmara Denizi’nde yaşanan deprem İstanbul’da yaşanılacak olası depremi tetikler mi? Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, "Marmara fayı kırıldı, kırılacak. Kırılırsa minimum 7.2 büyüklüğünde deprem üretecek.” ifadelerine yer vermişti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Marmara Denizi'nde, Bursa'nın Karacabey ilçesinin 14,41 kilometre açıklarında 3,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Prof. Dr. Naci Görür, “Marmara fayı kırıldı, kırılacak”

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, yaşanacak olası İstanbul depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.  

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, "Marmara fayı kırıldı, kırılacak. Kırılırsa minimum 7.2 büyüklüğünde deprem üretecek. Halbuki yapılan çalışmalar gösteriyor ki, bu fayın güneyinde stres birikimi kuzeyinden çok daha fazla. Marmara'nın güney kısmında" ifadelerini kullandı. Marmara depreminde İstanbul'un Avrupa Yakası'nın daha çok hasar alacağına dikkat çekti.

“Büyük ölçüde yakınlaştı”

Prof. Dr. Naci Görür "İstanbul'da durum hiç iyi değil. Nasıl 3 gün önce 'Maraş'tan endişe ediyoruz' diye yazdıysam aynı şekilde İstanbul'dan endişe ediyorum. Bilimsel bütün araştırmalar, İstanbul'da zamanın gelmekte olduğunu gösteriyor. Aşağı yukarı 30 sene içerisinde depremin beklendiği söyleniyordu, 23 senesi geçtiğine göre büyük ölçüde yakınlaşmış demek istiyorum." dedi.

“İstanbul'da en fazla 7.5 bekliyoruz”

"Ancak Maraş depremi beklediğimiz Marmara depreminden daha büyük. İstanbul'da en fazla 7.5 bekliyoruz. Daha küçük deprem beklememize rağmen, İstanbul'da hasar Maraş'tan daha fazla olur. " ifadelerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.