YKS başvurusu için neler gerekli? Başvuru nasıl yapılır?

YKS başvurusu için neler gerekli? Başvuru nasıl yapılır?
Üniversiteye girmek için sınava hazırlığını sürdürenler, ÖSYM’den sınav başvuruları için gelecek olan tarihinin açıklanmasını beklerken, bundan sonraki aşamaların da nasıl yapılacağını merak ediyor. Sınav başvurusu için neler gerekli? Nasıl başvurulur?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM)’nin düzenlediği, üniversiteye giriş için yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS)’nın başvuruları için ÖSYM açıklama yapmış yapılan duyuruların takip edilmesi tavsiyesinde bulunmuştu. Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacağı bilgisi verilmişti. Peki sınav başvurusu için ne gerekli? Başvuru nasıl yapılır?

YKS başvurusu nasıl yapılır?

YKS için başvurular ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi’nden yapılabilecek. https://ais.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numarası ve ÖSYM şifresi ile giriş yapılarak başvuru işlemi gerçekleştirilebilir. Eğer daha önceden ÖSYM şifresi almadıysanız, ÖSYM bürolarından, ya da seçili bazı okullardan ÖSYM şifresi alınabilir.

Başvuru için ne gerekli?

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden başvuru yapabilmeniz için bilgilerinizin ve fotoğrafınızın güncel olması gerekir. Eğer bilgileri ya da fotoğraf güncel değilse başvuru yapamazsınız. Sistem fotoğrafın ya da bilgilerin güncellenmesi için uyarı verir. Fotoğraf için güncelleme işlemi sadece ÖSYM başvuru merkezlerinden yapılır. Bu güncelleme işlemini yaptıktan sonra başvurunu tamamlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.