Son dakika

Sağlık..
Amerika’da farelerde yapılan deneyler sonucu kanserojen olduğu ispatlanan ve kolaya renk veren karamel boyası miktarı kolanın içinden azaltıldı. Amerikalılar artık içinde 4-MI bulunmayan kolaları içiyor. 
Tıp..
Otizm .ile ilgili tıp dünyasında önemli bir gelişme yaşandı. Dışkı nakli otizmin çaresi olabilir mi? 
Otistiklerde bağırsak bakteri tür ve miktarlarının sağlıklı insanlarınkinden farklı olduğu biliniyordu. Burdan yola çıkarak dışkı naklinin otistik çocuklarda mide-bağırsak belirtileri ve davranış problemlerini düzeltebileceği ortaya çıktı.
Çevre...
Bir Avustralyalı şirket, taşı öğüterek kağıt üretmeyi başardı. Üstelik bu kağıt yıkandıktan sonra da kullanılmaya devam ediyor. Böylece hem ağaçlar kesilmiyor hem de üretim süreci doğayı kirletmiyor.
Bilim ve Teknoloji...
İnsan, yeni bir canlı türü geliştirdi. Yeni yapılan bir açıklamaya göre: Amerikalı bilim insanları, Afrika pençeli kurbağanın kök hücresinden dünyanın ilk "canlı makinesini" geliştirdi. Massachusetts Tufts Üniversitesi Allen Keşif Merkezi'nin Direktörü Levin, "Bu robotların, birer programlanabilir canlı organizmalar olduğunu belirtti.
Gıda...
Japonya’da bir şirket, gıda sektöründe çevresel duyarlılığın artması üzerine kâğıt helva üretimini bırakıp, stratejik bir kararla yenilebilir tabaklar, çubuklar ve kahve fincanları üretmeye başladı. Şirket üretimlerine yeni yılda kaşığı da ekleyeceğini açıkladı.
Tarım...
Rusya’da çiftçiler, süt miktarını ve kalitesini artırmak için ilginç bir metod geliştirdi. İneklere sanal gerçeklik gözlükleri takıldıktan bir süre sonra hem süt miktarında hem de kalitesinde artış yaşandığı gözlemlendi. Yaz günü uçsuz bucaksız bir çimenliğin ortasındaymış gibi hissettiren sanal gerçeklik gözlüğü ile ineklerin duygusal durumlarının da iyileştiği, endişelerinin azalıp huzurlu hissettikleri ortaya çıktı. Yeni dünya düzeninde belki de çok yakında güneş gözlüklerinin yerini sanal gerçeklik gözlükleri alacak. Gerçek hayatta yaşadığımız bunca huzursuzluğa çare bulamayan bizler, en azından sanal ortamda da olsa kuş sesleri arasında, uçsuz bucaksız kırlarda, günlük güneşlik bir havada piknik yaptığımızı sanarak huzurlu hissedeceğiz.
Nasıl mı?
Birbirimizi görmeden, konuşmadan, dokunmadan.
Var-mış gibi..

İlkeli Söz; Aklınızı kullanmayıp başkasına kiraya verirseniz şikayet etmeye hakkınız olmaz...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlke Duyan Arşivi