Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Son dakika!

Çatalca'da son zamanlarda son dakika gelen haberler canımızı iyice sıkmaya başladı. Öncelikli olarak son dakika, hiçbir şekilde anons yada öncesinden haber verilmeden yapılan su kesintileri ve birçok vatandaşımızdan hırsızlık olaylarının arttığı yönünde şikayetler... Kimisi ev hırsızlığı, kimisi ise ayakkabı hırsızlığı...

Geçtiğimiz günlerde kapısı kilitli olmayan bir apartman dairesine giren hırsızlardan bir tanesi, evde yalnız olan bayana cinsel tacizde bulunmaya çalışmış. Hem hırsızlık, hem de cinsel tacizde bulunmaya yeltenen bu kişi yine Çatalca İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince yapılan sıkı takip ve çalışmalar ile yakalanıp adalete teslim edilmiş.

Ayakkabı hırsızları da apartman dairelerinde kapılarının önlerinde ayakkabılarını bırakanların özellikle marka ayakkabıları çalıyorlar. Geçtiğimiz yıllarda da bu tür hırsızlıklar bir hayli yoğundu ve her seferinde de ilçe emniyetimiz bu hırsızları yakalıyordu. 

Lakin ben buradan tüm ilçe halkımızı bir defa daha uyarmak istiyorum. Öncelikli olarak kapılarımızı evde olsak bile çok iyi kilitlemeliyiz. Kim olur ise olsun, kapıda gelenin kim olduğunu görmek için yapılmış olan o delikleri kullanıp bakmak ve kim o sözünü söylemeden kapıyı açmamak gerekiyor. İlçemizin nüfusu ve yerleşim alanının büyüklüğü göz önünde bulundurulmalı. İlçemizdeki polis sayısı olsun olsun 120-130 olsun. Dışarıda görev yapan polis sayısı 30 olsun. Yani her bir binaya polis dikemeyeceğimize göre, öncelikli önlemler vatandaşlar tarafından alınmalı. Ola ki hırsız kapınıza dayandığında, önlemleri aldığınız an itibari ile sadece kapınıza dayanış olur. 

Yİne ayakkabı olayına gelelim. Lütfen ayakkabılarınızı kapılarınızın önünde bırakmayın. İçeri alın. Zaten apartmanda kapının önündeki o ayakkabılar, hem kötü görüntü, kimi zaman kötü koku, kimi zamanda böyle hırsızlara "Gel al" daveti gibi oluyor.

O sebeple hırsızlara karşı ilk önlemi vatandaşlar olarak ilk biz alacağız, ondan sonra ihbarımız sonrasında gereğini emniyetten bekleyeceğiz.


GELELİM ŞU SU MESELESİNE... 

Nedendir bilinmez ama, son zamanlarda özellikle İSKİ'nin ilçe merkezindeki ve bazı mahallelerdeki su kesintileri vatandaşı çileden çıkartacak hale geldi. 

Hele ki bu kesintiler Cumartesi yada Pazar günlerine yada gece (Sokağa Çıkma Kısıtlamalarının Olduğu Zamanlara) denk gelince vatandaşın kısa süre içerisinde çileden çıkması da pek yadırganacak bir konu değil. Hafife alınacak bir konu hele hiç değil. 

Arızaların anlık olarak meydana gelmesi tartışılamaz belki ama, Çatalca'nın alternatif sularının olduğu noktasında yıllardır siyaset yapılır bu ilçede. O zaman ilçe merkezinin susuz kalmaması için bu alternatiflerin harekete geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. 

Yada bir çalışma yapılacak ise, Allah aşkına bu saatleri yada günleri sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu anlara getirmeyin. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi