Sosyal medya geyikleri ve Facebook gazetecileri...

Günümüzde gazetecilik öyle bir ayağa düştü ki, facebook’ta hesap açan herkes kendini gazeteci saymaya başladı.
Bunca yıldır gazeteci olmamama rağmen, haddini bilemeyen bazıları benim yanımda bile, facebook gazetecisi olduğunu utanmadan söylüyor.
Sosyal medyada haberleşme elbette iyi bir şey.
Çevreniz de olup bitenleri sayfanızdaki insanlarla paylaşmak onları bilgilendirmek güzel. Güzel olmayan bilmem nerede çay keyfi, bilmem nerede kahvaltı faslı falan filan.
Birde başta da belirttiğim gibi burada bazı resimleri paylaşanların gazeteci olarak geçinmesi ve çoğunun da bu yolla o insanlardan menfaat temin etmeleri.
Bir başka ilginç olay ise, başta belediyelerimiz olmak üzere bazı kurum ve kuruluşların bu insanları gazeteci olarak etkinliklerine davet etmeleri.
Eee, onlar davet eder önem verirse o kişi de kendini gazeteci olarak ilan eder ve onlarda bu paylaşımları için üç-beş alırlarsa, gazetecilik te böylece ayağa düşeeer..
Şimdi bu medya da yayımlanan geyik ve gerçeklere gelince.
Çok ilginç paylaşımlara rastlamak mümkün.
Bunların bazılarını paylaşanlarla birlikte siz okurlarıma sunacağım.
Uğur Gökçe;
“Hacda şeytan taşlamak için kullanılan 7 taş 5 dolar. 1400 yıldır taşlanan ne şeytan öldü ne de biz akıllandık.” Diye paylaşmış.
Aysun Görgü;
“1400 yıldır oruç tutarak, namaz kılarak, fakirliğe, savaşlara çare bulacağını düşünen Müslümanlar, en sonunda çareyi pis, kötü, kaka, cenabet, ahlaksız batılıların sınırlarında, ‘Bizi içeri alın insanlık öldü mü?’ diyerek yalvarmakta buldu.”
Durmuş Türkmen;
“15 Temmuzda terlikle jet düşüren, tankların eksozunu fanile, atlet, çorap ve kilotla tıkayarak durduranlar, şimdi dolarında önünü tıkayın da durdurun bakalım.”
Gerisi Hikaye;
“Dünya üzerinde en büyük racono, ‘Geldikleri gibi giderler’ diyen ve sözünü tutan Atatürk     kesmiştir.”
Atatürk Sevdalıları Sayfası;
“Hiçbir liderin soyu Mustafa Kemal Atatürk kadar temiz değildir.”
Lütfü Doğan;
Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan’dan bir alıntıyı paylaşmış.
“Genelevler ya kapatılsın, ya da islami usullere uygun hale getirilsin. Her geneleve bir imam ataması ve muta nikahıyla, insanımızı zina yapmaktan kurtarmalıyız…”
Mehmet İşbilen;
“Gece saat 10’dan sonra alkol satışı yasak..
Aynı saatlerde banka soymak serbest…”     (Mikrop)
İlber Ortaylı;
“Dünya çok hırsız gördü ama, devlet bankasının kurlarını gece vakti indirip, para çalan rezillikte hırsız görmemişti.”
Şefik Gedikli;
“Halkımızın yoğun isteği üzerine, 1 Eylül 2018 itibariyle doğalgaza %9, elektriğe %15 güncelleme yapılmıştır.”
Sinan Ulusinan;
“Cumhuriyet Savcılarının dikkatine.  Dün gece doların 3.72 den işlim gördüğü Halk Bankasında asrın soygunu yapılmıştır.”
Şevket Çoruh Hayranları;
“Yol yaptı, köprü yaptı hastane yaptı. İyi de. 100 yıldır yapılan ne varsa sattı.
Onu niye demiyorsunuz.”
Semra Kahraman;
“MHP’li gardaşım. Ülke karma karışık oldu ses çıkarmadın. Ülke soyulup soğana çevrildi ses çıkarmadın. Türk’e, Türklüğe sövüldü ses çıkarmadın. Ata’na küfür edildi ses çıkarmadın. Üstelik bunları yapanlara oy verdin.
Sonra da….”
Güven Boğa;
“Eğer bir yalanı yeterince uzun, yeterince gürültülü ve yeterince sık söylerseniz, insanlar inanır. İnsanları bir yalana inandırmanın sırrı yalanı sürekli tekrar etmektir.” ( Joseph Guebbes Hitlerin Propaganda Bakanı)
Ziya Gülle;
“Dünyanın en fakir 50 ülkesinin 32’si Müslüman ve bu 32 ülkenin devlet başkanlarının  tamamı, ‘Dünyanın en zengin ilk 500 kişisi’ arasında!..”
Zafer Okta;
“Örümcek ağda takılı sineğe sormuş, ‘Seni kurtarması için yalvardığın tanrı, Benim öğle yemeği için şükrettiğim tanrı mı?..”
Müjdat Gezen;
“Biz Türkler, 600’lerde Çini, 1071’de Bizans’ı, 1453’te Haçlıları,1915’te Avrupayı, 1922’de yedi düveli yendik. Ama günümüzde cehaleti yenemiyoruz” Beğenilirse arada bir derlemeye devam edeceğim.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi