Şov ya da samimiyet

Günlerdir yetkililerin uyarılarda bulunduğu beklenen kar geldi. Ancak sanki hiç bilinmiyormuş, beklenmiyormuş gibi hazırlıksız yakalanıldı. Karın yoğun olarak yağacağı gün ve saatler sürekli duyuruldu, vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmaları, kendi şahsi araçlarıyla trafiğe çıkmamaları üzerine ikazlar yapıldı. Böyle bir uyarı yapılmamış gibi herkes kendi aracı ile yola çıkmış ve büyük bir kısmının da ne kar lastiği ne zinciri hiçbir önlemi de yoktu. Sonrası hepimizin gördüğü gibi kar üzerine düşeni yaptı bereketiyle yağdı ancak insanlar üzerine düşeni yapmayınca karın bereketi eziyete dönüştü. Eğer ki bilinçli bir toplum olup yetkililerin uyarına kulak vermiş olsaydık ve toplu taşıma araçlarıyla ulaşımı tercih etseydik yollarda araç yoğunluğu olmayacak ve gerekli yol açma, tuzlama, kar küreme çalışmaları da aksamadan sürecekti. Yani bizler bireysel olarak üzerimize düşeni yapamadık ve kar sınavında ne yazık ki başarısız olduk.

Yoğun kar yağışının yaşandığı, yolların kapandığı o gün sosyal medya da her hangi bir paylaşımda bulunmadım. Bir ekiple çalışmadığım, yalnız çalıştığım için şahsi aracımla yollara çıkmayı göze alamadım. Yani haber yapayım derken haber olmak istemedim. Bu nedenle sahada olmadığım için yolların durumunu takip etmediğimden sıcak evimde otururken de kim çalışmış kim oturmuş makamında kahvesini içmiş bunları eleştirmeyi kendime yakıştıramadım. Bende sizler gibi sosyal medyadan yapılan çalışmaların görüntülerini takip ettim. Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner yolda kalan vatandaşlara meyve suyu ve yiyecek birşeyler dağıtıyor, hal hatır sorup yanınızdayız mesajı veriyorlardı. Kimine göre şov kimine göre insani bir davranış… Herkesin bakışı kendi niyetiyle ilgilidir o nedenle bunu sorgulamamız mümkün değil. Ancak bir şey var ki o soğukta, yoğun kar yağışında yollara çıkmaları onların tamamen kişisel tavırlarıdır, asli görevleri değildir. Yani kar yağdığında kaymakam ve belediye başkanı sokaklarda olmalı, yolda kalanlara yiyecek içecek dağıtmalı diye bir kural yoktur, makamlarında oturup kriz masasında ekipleri yönlendiriyor olmaları da tepki gösterilecek bir durum değildir.

Şovdu ya da samimiyetle yapılmış bir davranıştı neyse ney ben işin o kısmında değilim. Yapılan halka karşı devlet yanınızda mesajı veriyor muydu, yolda kalan insanlara bir nebze olsa yanlarında olmaları güç vermiş miydi? Evet. Bende bu nazik tavrı çok insani ve yerinde buldum. Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’i ve Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’i de takdir ettiğimi belirtmek isterim.

Şimdi gelelim asıl meselemize gezdim, gördüm Çatalca Merkez’de kaldırımlar, ara yollar ne yazık ki çok kötü durumda, yollar buz pisti gibi yapılan çalışmalar yetersiz. Çatalca Belediyesi’nin kar yağışına hazırlıklı olmadığı ve tedbirleri gerektiği gibi alamadığı kanaatindeyim. Hatırlarım ki önceki dönem belediyesi kar yağacağı zaman esnafların kapılarının önlerine çuvallarla tuz koyardı. Bir takım kişiler bu tuzların bırakılmasına belediye kendi işini esnafa yıkmaya çalışıyor, kendileri tuzlama yapmasın diye esnafın kapısına tuz bırakarak sorumluluklarından kaçıyor gibi eleştirilerde bulunuyorlardı. Halbuki şimdi görüyoruz da ne kadar doğru bir öngörüymüş. Neden derseniz eğer esnafların kapılarında bir çuval tuz bulunsa idi her esnaf kendi kapısının önünü tuzlayacak böylece işlek kaldırımlarda buzlanma olmayıp her hangi bir olası kazanın önlenmesine, insanların kaldırımlarda rahatça yürümesine yardımcı olunacaktı.

Çatalca Merkez’de ara yolların ve kaldırımların tuzlama ve temizleme çalışmalarının yetersiz olduğu ile ilgili sosyal medyada bir paylaşımda bulundum ve hemen ardından Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner paylaşım sonrası beni arayarak “tuzlama ve temizleme çalışmalarının devam ettiğini, eksiklerin olabileceğini ve nerelerde aksaklık varsa kendisiyle paylaşmamı, o bölgelere de ekip yollanacağını belirtti”. Mesut Üner’in yaptığım her paylaşım sonrası geri bildirimde bulunmasını, eleştirilere ya da önerilere her zaman açık bir başkan olmasını, samimi yaklaşımını seviyorum. Belediye Başkanı olduğu günden beri bende yarattığı izlenim şu ki görevini iyi yaptı kötü yaptı tartışabiliriz. Fakat tartışılmaz bir yanı var ki insani değerleri yüksek, samimi, sevecen, kibir denen şeyin zerresini bile görmediğim kıymetli bir insan.

Siyasilerde sevmediğimse sanki İBB, Karayolları, ilçe belediyeleri başka ülkelerin kurumları gibi yarıştırmaları, karalamaları. Farkındalığınız mı kıt bilmiyorum ama ortada insanların mağdur olduğu, yardım beklediği bir durum var. Sizler hala burası İBB’nin orası bilmem kimin arkadaşım bütün yerler hepimizin bu kurumların hepsi bizim siz neyin hesabındasınız. İyi günde yapın siyasetinizi ama böyle zor günlerde birlik ve beraberlik duygularınızı kaybetmeyin. Herkes kim için çalışıyor bu ülkenin insanları için Türkiye Cumhuriyeti için çalışmıyor mu? Böyle sığ düşüncelerin siyaseti batsın. Kışın kar yağar ve bunlar hep yaşanır. Sanki daha önceleri hiçbir aksaklık yaşanmıyormuş gibi şimdi İBB’yi bilmem neyi eleştirmek ancak saçmalıktır. Bu aksaklıklarda vatandaş olarak bizimde, devletinde, kurumlarında herkesin bir payı vardır. Ancak böyle zamanlar boş eleştirinin değil yardımlaşmanın zamanıdır. Her konudan malzeme çıkarıp insanların canı burnundayken kışkırtmaları bırakın. Herkes kendi üzerine düşeni yapsın, herkes kendi kapısının önünü temizlesin ki başkasına muhtaç olmasın. Bakıyorum da Çatalca Meclis Üyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiriyor. Siz nerenin meclis üyesisiniz önce kendi ilçenize bir bakın herşey eksiksiz ve mükemmel ise sonra diğerlerini eleştirisiniz. Sosyal medya çıktı mertlik zaten bozuldu da asıl konu had bilmedir. Had bilmek çok önemlidir ben kar yağışında saha da değildim bu nedenle sahaya inmiş yetkilileri görevini iyi yaptı kötü yaptı diye eleştiremem çünkü bu hadsizliktir. İlçesinde kar çalışmaları eksiksizmiş gibi İBB’yi yerden yere vurmaya çalışmak ya da sıcak evinde oturmuş sosyal medyadan atıp tutmak, aklına estiği gibi paylaşımlarda bulunmakta hadsizliktir.

Her şeye rağmen kar harikaydı… Çocukların eğlencesi, mutluluğu, izlemeye doyulmaz kar manzarası...

En önemlisi de susuzluğa şifa olacak karın bereketi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi