100 metre koşucusunun performansı olay yarattı!

100 metre koşucusunun performansı olay yarattı!
Çin’de düzenlenen Dünya Üniversite Oyunları'nda 100 metre koşusunda yarışan Somalili atletin performansı tüm dünyada yankı uyandırdı.

FISU Dünya Üniversite Oyunları, Çin'in Çengdu kentinde düzenlendi. Organizasyona kadınlar 100 metre koşusu damga vurdu. Somalili atletin performansı ve fiziği büyük tartışmalara neden olurken, Somalili yetkililerin konu ile ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. Atletin yarışa haksız bir biçimde katılıp katılmadığı araştırılacak.

Somali Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çin'de üniversite oyunlarında Somali adına yarışan Somali'yi temsilen Nasra Abukar Ali isimli atleti soruşturma altına aldı. 100 metrelik koşuyu zorlanarak bitirdiği görüntüler tüm dünyaya yayılan atletin, yarışmaya bakanlık tarafından gönderilmediği ortaya çıktı.

Somali Gençlik ve Spor Bakanı Mohamed Barre, "Somali adına yarışmış olsa da bu yarışma ulusal bir yarışma değildi, üniversiteler için yapılıyordu. Bu nedenle seçilmesinde ve izlenen yolda Bakanlığın hiçbir rolü yok." diyerek Somali halkından özür diledi.

İlgili Haberler

Kaynak:Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.