20 Şubat Inter Atletico Madrid maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

20 Şubat Inter Atletico Madrid maçı saat kaçta ve hangi kanalda?
Avrupa'nın en prestijli kulüp turnuvası Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu mücadeleleri sürüyor. Inter bu akşam evinde Atletico Madrid'i ağırlayacak. Peki, 20 Şubat Inter Atletico Madrid maçı saat kaçta ve hangi kanalda? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Milli oyuncumuz Hakan Çalhanoğlu'nun da formasını giydiği Inter, Şampiyonlar Ligi'nin son 16 turunda Atletico Madrid ile karşı karşıya geliyor. İtalyan temsilcisi sahasındaki mücadeleyi kazanarak ikinci maç için avantajla İspanya'ya gitmek isterken Atletico ise evinde oynayacağı rövanşta umutlu olabileceği bir skor elde etmek amacında. Kritik mücadeleye dair detaylar da merak konusu. 20 Şubat Inter Atletico Madrid maçı saat kaçta ve hangi kanalda? Detaylar haberimizde yer alıyor.

20 Şubat Inter Atletico Madrid maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Bu akşam Giuseppe Meazza'da oynanacak ve Istvan Kovacs'ın yöneteceği Inter-Atletico Madrid maçı saat 23.00'te başlayacak. Zorlu 90 dakika EXXEN ve TV 8.5'tan canlı yayınlanacak.

20 Şubat Inter Atletico Madrid maçı öncesi OPTA verileri

  • Bugüne kadar Inter ile Atletico arasındaki tek Avrupa kupası maçı 2010 Süper Kupa'da oynandı ve o karşılaşmayı İspanyol ekibi 2-0 kazandı.
  • Diego Simeone yönetiminde Şampiyonlar Ligi eleme turlarında İtalyan takımlarıyla oynadığı altı maçın beşini kazanan Atletico, son karşılaşmada Juventus'a 3-0 mağlup oldu (2018/19).
  • Inter, 2009/10 sezonunda Barcelona'yı elediği yarı finalden bu yana Şampiyonlar Ligi eleme turlarında bir İspanya temsilcisine ilk kez rakip oldu. Atletico'nun bir İtalyan takımıyla son karşılaşması ise 2018/19 son 16 turunda elendiği Juventus ile gerçekleşti.
  • Avrupa kupalarında İtalyan takımlarına rakip olduğu 18 deplasman maçının beşini kazanabilen Atletico (4B 9M), Inter'in iç saha maçlarını oynadığı Giuseppe Meazza'daki iki karşılaşmadan da galip ayrıldı (vs Milan).
  • Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı son 13 maçın sadece birini kaybeden Inter (7G 5B), tek yenilgisini geçen sezonun finalinde Manchester City'den aldı. Lacivert-siyahlılar, bu süreçte sekiz gole kapama yaptı (%62) ve toplam dokuz gole izin verdi.
  • Bu sezon oynadığı altı Şampiyonlar Ligi maçında 17 gol atan Atletico, turnuva tarihinde daha yüksek sayıya sadece final oynadığı 2013/14'te ulaştı (26).
  • Bu sezon Şampiyonlar Ligi son 16 turuna kalmayı başaran takımlar arasında kullandığı ilk 11'lerin yaş ortalaması en yüksek iki ekip Atletico (29 yaş 205 gün) ve Inter (29 yaş 167 gün).
  • Şampiyonlar Ligi tarihinde 100+ gol atan takımların formasını giyen oyuncular arasında kulübünün bu turnuvadaki gollerinin Antoine Griezmann'dan (yüzde 18; Atletico) daha büyük bölümünü kaydeden tek isim Lionel Messi (yüzde 21; Barcelona).
  • Inter tarihinde Lautaro Martinez'den (12) daha fazla Şampiyonlar Ligi golü atan sadece iki oyuncu bulunuyor: Adriano (14) ve Julio Cruz (13).
  • Atletico santrforu Alvaro Morata, bu sezon çıktığı altı Şampiyonlar Ligi maçında beş gol attı. Turnuva tarihinde bir İspanyol takımı adına daha yüksek sayıya ulaşan son isim, 2013/14'te Atletico adına sekiz gol kaydeden Diego Costa'ydı.

20 Şubat Inter Atletico Madrid maçı muhtemel 11'leri

Inter: Sommer; Pavard, De Vrij, Bastoni; Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Lautaro, Thuram.
Atletico Madrid: Oblak; Witsel, Gimenez, Hermoso; Llorente, Koke, Barrios, Saul, Lino; Griezmann, Depay.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.