3 Mayıs Perşembe Beşiktaş Fenerbahçe maçına çıkacak mı? Son dakika gelişmeleri

3 Mayıs Perşembe Beşiktaş Fenerbahçe maçına çıkacak mı? Son dakika gelişmeleri
Tribün olayları sebebiyle yarıda kalan Fenerbahçe - Beşiktaş maçının yarın kaldığı yerden oynanmasına karar verildi ancak Beşiktaş sahaya çıkmayacağını hem açıkladı hem de KAP'a bildirdi. Kamuoyunda oluşan algı ise yarın siyah beyazlıların çimlere ayak basmasının ihtimaller dahilinde oluğu yönünde. Peki Beşiktaş Fenerbahçe maçına çıkacak mı? İşte detaylar...

Beşiktaş'ın kaptanı Tolga Zengin'e yapılan sözlü saldırıların ardından Fenerbahçe tribünlerine başlayan gerginlik tüm yedek kulübesine sıçramış, Teknik Direktör Şenol Güneş başına gelen yabancı maddelerle başından beş dikiş yemişti. Maçın tatil edilmesinin ardından da karşılaşma hakkında verilen karar siyah beyazlıları memnun etmeyince sahaya çıkmamaya kararı verdi. Bunu da KAP'a bildirdi. Yine de bazı Beşiktaşlılar da dahil olmak üzere pek çok spor sever Kara Kartal'ın yarın sahada olacağını düşünüyor.

Yarıda kalan Fenerbahçe - Beşiktaş maçının geirlimi devam ediyor. Beşiktaş maça çıkmayacağını her defasında tekrar ederken Fenerbahçe ise psikolojik bir üstünlük sağlama amacındaymışçasına görseller paylaşıp haberler yayınlıyor. Son olarak "Beşiktaş maçı hazırlıkları devam ediyor" başlıklı bir haber servis edildi. Siyah beyazlılarda Başkan Fikret Orman'ın hükümet tarafından sahaya çıkması yönünde baskı altına alındığı iddia edilmiş ve Orman'ın "Bu maça çıkarsak koltuğumda oturamam" dediği öne sürülmüştü. Kupadaki maça katılmama kararının ardından gelecek cezalara da razı olduğunu açıkça beyan eden Beşiktaş'ta taraftar da bu karar büyük destek veriyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun kaldığı yerden tamamlanması kararına karşı yaptığı deklarasyonla 3 Mayıs'taki maça çıkmama kararı alan Beşiktaş yönetimi, sürpriz bir kararla Tahkim Kurulu'na itiraz ederken, kurulun bu dosyayı incelemesiyle ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı.

Bugüne kadar, PFDK ve UÇK'nın kararlarına karşı itiraz merci olan Tahkim Kurulu'nun, kurulların vermiş oldukları kararlara karşı yeni bir karar verme yetkisi olmasına karşı, bu dosya konusunda TFF yönetiminin yerine geçerek yeni bir karar verme yetkisinin olmadığı ortaya çıktı.

TAHKİM'İN ÖNÜNDE 2 SEÇENEK VAR

Talimatın, yarıda kalan maçlarla ilgili karar verme yetkisini TFF Yönetim Kurulu'na vermesinden dolayı, Tahkim Kurulu'nun yapılan incelemede iki farklı seçeneği olacak. Kurul, Beşiktaş'ın itirazı sonrası, ya TFF yönetiminin kararını onayacak, ya da kararın uygun olmadığına karar verip bozacak.

Tahkim Kurulu'nun TFF yönetiminin kaldığı yerden tamamlanması kararını uygun görmeyerek bozması halinde, TFF Yönetim Kurulu toplanarak, yeni bir karar verme durumunda kalacak.

TAHKİM 14:00'DA TOPLANIYOR

Haftalık olağan toplantısını her Perşembe günü gerçekleştiren Tahkim Kurulu, Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin 3 Mayıs'ta olmasından dolayı, Beşiktaş'ın başvurusu üzerine bugün [2 Mayıs] 14:00'da olağanüstü toplanacak.

Beşiktaş Kulübü, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile yapılan ve yaşanan olaylar nedeniyle tatil edilen, sonrasında ise Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) verdiği derbinin kaldığı yerden oynanması kararına itiraz etti.

şenol güneş

Federasyonun derbi kararını TFF Tahkim Kuruluna taşıyan siyah-beyazlı kulüp, başvuruyu bugün gerçekleştirdi.

Beşiktaş Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, yaptığı açıklamada, Tahkim Kuruluna yaptıkları itirazı değerlendirdi.

Mahmutyazıcıoğlu, 3 Mayıs Perşembe günü kaldığı yerden oynanmasına karar verilen söz konusu derbi maça çıkmama kararını divan kurulunda görüştüklerini ve Beşiktaş camiasının bu kararın arkasında durduğunu vurguladı.

Tahkim Kuruluna başvurmalarına ilişkin ise siyah-beyazlı kulübün yöneticisi,"Beşiktaş camiasının seçilmiş yöneticileri olarak üzerimize düşen bütün sorumluluğu yerine getirmekle mükellefiz. Maça çıkmama kararı camiamızın doğruluğuna inanarak aldığı bir karardır ancak yıllar sonra 'Niçin tahkime gidilmedi' diye sorulmasını ve bu yüzden hesaba çekilmeyi istemiyoruz. Bu yüzden bütün hukuki girişimleri yapıyoruz. Tahkim Kuruluna yapılan itiraz da bu hukuki girişimlerden biridir." ifadelerini kullandı.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu, TFF'nin hatalı bir karar verdiğini savunarak, "Beşiktaş'ın haklarını hukuk karşısında sonuna kadar savunacağız. Açıklanan kararın yanlış olduğunu kamuoyu biliyor. Alınan bu karar federasyonun talimatlarına, UEFA ve FIFA'nın emsal kararlarına aykırıdır. Bu hukuki hatanın düzeltilmesi için başvuruda bulunduk." değerlendirmesini yaptı.

Tahkim Kuruluna başvuru için geniş çaplı bir dilekçe hazırladıklarını belirten Mahmutyazıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Yaptığımız başvurunun ardından sonuç lehimize olmaz ise Beşiktaş aldığı kararı 3 Mayıs Perşembe günü uygulayacaktır ve sahaya çıkmayacaktır."SPORX ÖZEL: Olaylı Fenerbahçe - Beşiktaş maçında kafasındaki yarık tartışma konu olan Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş'in hastaneye götürülmesi konusunda ilginç bir iddia gündeme geldi.

Sağlık konusunda titiz olan Şenol Güneş'in soyunma odasındaki tedavide tansiyonun 19 olması nedeniyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Deneyimli çalıştırıcı o günden bu yana her dost ortamında gündeme gelen yarık hadisesi ile ilgili yakın dostlarına da dert yandı

"GÖZÜM KARARMIŞ, TANSİYONUM 19"

"Kafamın üstünde nasıl bir yarık olduğunu nasıl göreyim?" diyen Şenol Güneş, o anda yaşananları da özetledi.

Şenol Güneş'in o maçtan bu yana gündemden düşmeyen başındaki yarıkla ilgili yakınlarına, "Benim numara yaptığım, tiyatro yaptığım söyleniyor. Günahtır ayıptır. Benim başımın üstünü görmem mümkün değil. Doktor geldi, 'Açılma var hocam. Dikiş atmamız iyi olur' dedi. Ben atma mı diyecektim? Göremiyorum ki! Benim gözüm kararmış. Yüzüm benzim sararmış. Korkmuşum... Tansiyonumu ölçmüşler. Tansiyonum 19. "Hastaneye gidelim, iyi olur dediler ben de korktum hastaneye gittim" dediği öğrenildi.

SPORX

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.