8 Mart Galatasaray Çaykur Rizespor maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

8 Mart Galatasaray Çaykur Rizespor maçı saat kaçta ve hangi kanalda?
Trendyol Süper Lig'de 29'uncu hafta bu akşam başlıyor. Galatasaray evinde Çaykur Rizespor'u ağırlıyor. Sarı kırmızılılar yoluna devam etmek amacında. Galatasaray Rizespor maçı saat kaçta ve hangi kanalda? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Kıran kırana şampiyonluk mücadelesinin devam ettiği Süper Lig'de yeni hafta başlıyor. Lider Galatasaray evinde Çaykur Rizespor'u ağırlayacak. Sarı kırmızılılar taraftarı önünde son 10 karşılaşmanın ilkini kazanarak hem serisini sürdürmek hem de maç fazlasıyla farkı 5'e çıkarmak amacında. Konuk takım ise deplasmandan 3 puanla ayrılarak zoru başaracağına inanıyor. Peki, Galatasaray Rizespor maçı saat kaçta ve hangi kanalda? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Galatasaray Rizespor maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

8 Mart 2024 Cuma günü oynanacak olan Galatasaray Rizespor maçı saat 20.00'de başlayacak. Mücadele Bein Sports 1, TOD TV ve beinconnect.com.tr'den canlı yayınlanacak.

Galatasaray Rizespor maçı muhtemel 11'leri

Galatasaray: Fernando Muslera, Barış Alper Yılmaz, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Tete, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Mauro Icardi

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Taha Şahin, H. Alikulov, Emirhan Topçu, C. Hojer, Muammer Sarıkaya, Jonjo Shelvey, Gustavo, I. Olawoyin, B. Akintola, M. Minchev

Galatasaray Rizespor maçı öncesi son durum

  • Çaykur Rizespor ile oynadığı son üç Süper Lig maçını kazanan Galatasaray'ın, bu rekabette üst üste dört galibiyet aldığı son süreç Ağustos 2004-Nisan 2006 arasındaydı.
  • Galatasaray'a konuk olduğu son dokuz Süper Lig maçında sırasıyla birer kez mağlup olup birer kez puan çıkaran Çaykur Rizespor (1G 3B 5M), son karşılaşmayı 4-2 kaybetti (Şubat 2022). Karadeniz ekibi, bu deplasmanda en son Ağustos 2004-Ağustos 2007 arasında üst üste 2+ mağlubiyet aldı (4M).
  • Evinde oynadığı son 17 Süper Lig maçını kazanan Galatasaray, bu karşılaşmalarda attığı 40 gole karşılık kalesinde sadece 10 gol gördü. Sarı-kırmızılı ekibin tarihinde daha uzun bir seri yakalayan tek teknik direktör, Mayıs 2001-Mayıs 2002 arasında üst üste 18 iç saha galibiyeti alan Mircea Lucescu.
  • Son Süper Lig maçında Kayserispor'u 3-0 mağlup eden Çaykur Rizespor, üst üste 2+ galibiyet aldığı son süreci Ağustos-Eylül 2023 arasında yaşadı (3 maç).
  • Süper Lig'deki son dokuz maçını kazanan Galatasaray, bu sezon Ağustos-Kasım 2023 arasında üst üste 10 galibiyet almıştı ve lig tarihinde bir sezonda iki farklı 10 maçlık galibiyet serisi yakalayan ilk takım olmak istiyor.
  • İstanbul takımlarına konuk olduğu son 22 Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Çaykur Rizespor (4B 17M), bu süreçteki tek galibiyetini Galatasaray'ı deplasmanda 4-3 mağlup ederek aldı (Mart 2021).
  • Bu sezon oynadığı 28 lig maçında 75 puan toplayan Galatasaray (24G 3B 1M), Süper Lig tarihinde bu aşamayı en fazla puanla tamamlayan takım oldu.
  • Galatasaray forması giyen Kerem Aktürkoğlu'nun Süper Lig kariyerinde gol katkısı sağlayamadığı takımlar arasında en fazla karşılaştığı rakibi Çaykur Rizespor (5 maç).
  • Çaykur Rizespor formasıyla bu sezon Süper Lig'de en fazla gol atan oyuncu olan Dal Varesanovic (9), kariyerinin en yüksek sayısına ulaştı. Bosna-Hersekli oyuncu, bu süreçteki dokuz golünün sadece birini deplasmanda kaydedebildi (vs Alanyaspor).
  • İlhan Palut'un Süper Lig'deki teknik direktörlük kariyerinde puan alamadığı deplasmanlar arasında en fazla konuk olduğu takım, beş ziyaretinden de mağlup döndüğü Galatasaray.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.