Abdullah Avcı rakiplere büyük fark attı! Geldiği günden bu yana...

Abdullah Avcı rakiplere büyük fark attı! Geldiği günden bu yana...
Ligde kötü günler geçiren Trabzonspor'un başına 10 Kasım 2020 tarihinde yapılan anlaşma ile geçen ve o tarihten bu yana 2 Süper Kupa kazanıp uzun süre sonra şampiyonluk sevinci yaşatan Abdullah Avcı, rakiplerine fark atmayı başardı. Deneyimli çalıştırıcının öğrencileri söz konusu günden bugüne kadar oynanan maçlarda en az gol yiyen takım oldu.

Eddie Newton ile başlayan sezonda elde ettiği sonuçlarla hayal kırıklığı yaşayan Trabzonspor'da beklenen ayrılık gerçekleşmiş, İhsan Derelioğlu'nun görev aldığı Alanyaspor maçının ardından Abdullah Avcı resmen bordo mavililerin yeni teknik patronu olmuştu. O günden bu yana takımının başında 71 Süper Lig maçına çıkan Avcı'nın ekibi, şampiyonluk yolundaki rakiplerine büyük fark atarak en az gol yiyen takım olmyı başardı. Deneyimli çalıştırıcı geldiği dönemde verdiği sözü tutarak savunmayı sağlama alıp söz konusu karşılaşmalarda sadece 58 kez rakip oyunculara engel olamadı.


Büyük fark yarattı

Geldiği gün küme düşme hattında bulunan Trabzonspor'u adeta ayağa kaldıran Abdullah Avcı, sezon sonunda Avrupa kupaları bileti almayı başardı. İlk 8 haftada kalesinde 15 gol gören Trabzonspor, sezon sonuna kadar bu sayıyı 22'de tutmayı başardı. Ligi 4'üncü tamamlayan bordo mavililer Galatasaray'dan (36) sonra en az gol yiyen takım olarak kayıtlara geçti.



 

4 oyuncu da katkı verdi

Abdullah Avcı'nın ısrarla üzerinde durduğu savunma meyvelerini vermeye başlıyor, Edgar ve Hugo'nun baş rolünde bulunduğu savunma tandeminde yaşanan olumsuzluklara rağmen Denswil ve Ahmetcan da tüm performanslarını ortaya koyuyordu. Avcı'nın öğrencileri bu kez Başakşehir ile aynı sayıda gol yiyerek ilk sırayı aldı. İki sezon arka arkaya hemen hemen aynı sayıda kalınması gelecek için oldukça umut vericiydi. Ki Ahmetcan Kaplan 13 maça çıkmasına rağmen bugün Ajax'a transferiyle her an dünyaya adını duyurabilir. Denswil ise Trabzonspor'a imza attı. Edgar'ın sakatlığı üzse de Bartra'nın katılması bambaşka bir savunma hattını da beraberinde getirecek gibi görünüyor. Üstelik Bruno Peres'in sağ bekte görev aldı defans hattında sol bek performansı ise neredeyse görülmemesine rağmen bu istatistik yakalandı.


Bu sezon yemedi

Yeni sezonda sağ beke Jens Stryger Larsen takviyesi yapıp sol beke de Eren Elmalı'ya imza attıran Trabzonspor bu sezon çıktığı 3 maçta da gol yemedi. Bordo mavililer Süper Kupa'da Sivasspor'a neredeyse pozisyon vermezken ligdeki ilk maçta da İstanbulspor'un cılız atakları dışında çok fazla şansı olmadı. Hatayspor karşılaşmasında da kale gole kapatılarak bir karşılaşamdan daha gol yemeden ayrınıldı.

 


Rakiplere fark attı

Abdullah Avcı'nın göreve geldiği günden bu yana ise büyükler arasında en fazla gol yiyen takım Beşiktaş oldu. Tecrübeli antrenörün eski takımı 85 kez rakiplere engel olamadı. Galatasaray'da bu sayı 83 olraak kayıtlara geçti. Bugün Kasımpaşa maçına çıkacak Fenerbahçe ise Trabzonspor'a en yakın kulüp. Sarı lacivertliker 74 gol yedi.

BURAK ZİHNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.