Abdullah Avcı transferde de avladı! Aldırdığı isimler Trabzonspor'u zirveye taşıdı

Abdullah Avcı transferde de avladı! Aldırdığı isimler Trabzonspor'u zirveye taşıdı
Süper Lig'de hafta sonu Konyaspor ile sezonun en kritik maçlarından birine çıkan Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın transfer başarısı da göz kamaştırıyor. Deneyimli teknik adam üç tescil döneminde aldırdığı oyuncularla da adından söz ettirdi, zirveye sımsıkı tutundu.

Rakiplerinin teker teker havlu attığı sezonda ışıl ışıl parlamaya devam eden Abdullah Avcı, kırdığı rekorların yanı sıra camiaya kazandırdığı umut, aşıladığı güven ve saha sonuçlarıyla her geçen gün daha da fazla kredi topluyor. Tecrübeli çalıştırıcı sahaya en büyük etkiyi gösteren konulardan biri olan transferi de en iyi şekilde gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Geçen sezonun devre arası ve bu yaz aylarındaki iki tescil dönemindeki hamleleri ile fark yaratan Avcı, ocak ayında da önemli isimlerin kadroya kazandırılmasını sağladı. Harekat şubat ayında da devam ediyor. Belki bir isim daha imza atacak. Ayrıca alt yapıdan yaptığı takviyeler de çok büyük bir güven kazandırdı.


İki net hamle

Eddie Newton sonrasındaki ilk transfer operasyonu için hamleleri belirleyen Abdullah Avcı, uzun süre gerçekleşen girişimlerden sonuç alamayınca rotayı bu kez Türkiye'ye çevirmişti. Alanyaspor'dan Anastasios Bakasetas transfer edilirken Yunan yıldız şampiyonluk yolunda en etkin isimlerden biri haline geldi. Yüklü bir bonservis kazandırması da muhtemel. Yerli kontenjanı konusunda sorun yaşamamak adına da Berat Özdemir alındı. Milli takım havuzunda bulunan genç futbolcu zaman zaman hatalar yapsa da orta sahanın önemli kozlarından biri. Yunus Mallı da maç eksikliği nedeniylr yaşadığı kondisyonsuzluğunu da yavaş yavaş üzerinden atıyor. Her ne kadar teklif alsa da hocası ondan vazgeçmedi. Son haftalarda formu giderek artıyor.
 

anastasios bakasetas marek hamsik

Şampiyonluk kadrosu kurdu!

Yeni sezonda artık şampiyonluk hedefi ile yola çıkan Trabzonspor'da Abdullah Avcı yine taşın altına elini koydu. Parma'dan Gervinho ve Cornelius'a imza attırıldı. Başkent Roma'dan Bruno Peres getirildi. Son olarak İsveç'te forma giyen ve performansıyla şimdiden yılın kadrosuna yazılabilecek Marek Hamsik seferleri olumlu sonuçlandı. Deneyimli antrenör her transferde baş rolü oynayan isimdi. Danimakarlı golcü krallık yarışını en ön sıralarda sürdürüyor. Fildişili kanat oyuncusu verimli bir dönem geçiriyordu ancak sakatlığı nedeniyle sezonu kapattı. Bruno Peres de vazgeçilmezlerden biri haline geldi. Denswil de kiralandı. Hollandalı stoper Edgar'ın ardından defansı toplayan isim oldu. Ayrıca Süper Lig tecrübesi bulunan Fode Koita, Dorukhan Toköz, Manolis Siopis ve İsmail Köybaşı alındı. Gineli golcü sakatlıkları nedeniyle uzun süre oynayamadı. İsmail ise vasatı aşamadı. Avcı'nın eski oyuncusu Dorukhan ise formuyla herkesi sevindiriyor ve katkı vermeye devam ediyor. Yunan yıldızın enerjisi herkesin takdirini kazandırıyor.


abdullah avcı edin visca


Oğlunu da yanına aldı

Sezonun ikinci devresinde Gervinho'dan yoksun mücadele edecek Trabzonspor'da sağ kanat için arayışlar Edin Visca üzerinde yoğunlaştı. Abdullah Avcı'nın Bosna Hersek'ten getirdiği ve uzun süre birlikte çalışıp oğlu gibi gördüğü yıldız futbolcu uzun pazarlıklardan sonra kadroya dahil edildi. Galatasaray ve Kasımpaşa maçlarında attığı gollerle de klasını konuşturdu. Puchacz her ne kadar Almanya'da bekleneni veremese de kendisine güvenen Avcı, Leh futbolcunun da alınmasını istedi. Böylece defans hattı oluşturulmuş oldu. Nwakaeme'nin yedeklenmesi ve gol yollarında etkinin artması için Jean Evrard Kouassi ile anlaşıldı. Kontratı biten Fildişili oyuncuya bonservis de ödenmedi. Yusuf Erdoğan da yerli rotasyonuna dahil edilen bir başka isimdi. Buraspor ve Altınordu ile 1. Lig harekatı gerçekleşti. İzmir'den Enis Destan, Bursa'dan Kerem Şen, Taha Altıkardeşler ve Batuhan Kör'ün transferleri gerçekleştirdi. Dün akşam da Bayer Leverkusen'in büyük umutlar beslediği ve 58 maçta 56 gol atıp 1 de asist yapan Trabzonlu Emrehan Gedikli Trabzon'a geldi. Trabzonspor'un tescil döneminin bitimine kısa bir süre kala transferde aktif olması bekleniyor. Bir imza daha atılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.