Abdullah Avcı'nın Trabzonspor'da 'şampiyonluk habercisi' istatistiği!

Abdullah Avcı'nın Trabzonspor'da 'şampiyonluk habercisi' istatistiği!
Geçen sezon Erzurumspor maçı ile başlayan Trabzonspor kariyerinde önemli işlere imza atan Abdullah Avcı, bu sezona da bomba gibi başladı. Aldığı 24 puanla zirveye oturan tecrübeli teknik direktör, geldiği günden bu yana oynadığı 42 maç itibarıyla en fazla puan toplayan ikinci isim oldu.

Süper Lig'de oynadığı son 22 maçta yenilmeyen, aylardır deplasmanda bileği bükülmeyen Trabzonspor'un mimarı Abdullah Avcı futbolcuları kadar göz kamaştırmayı sürdürüyor. Başarılı teknik direktör Göztepe'yi de devirerek 24'e çıkardığı puanla zirveye oturdu. Fenerbahçe'nin ve Hatayspor'un da puan kaybetmesiyle yerini sağlamlaştıran bordo mavililer bugün derbiden çıkacak sonuçla bile 4 puan farkla koltukta oturmaya devam edecek. Avcı'nın en dikka çeken özelliği ise Erzurumspor maçında oturduğu yedek kulübesinde elde ettiği puanlar oldu. Kalite sorunu yaşayan ve puan alamayan takımını zirveye ortak eden deneyimli çalıştırıcı, bu sezonun da en ciddi favorisi olarak gözüküyor. Bunu da aldığı 24 puanla kanıtladı. Ayrıca geldiği günden bu yana en çok puan toplayan 2. teknik direktör oldu. Kadronun kalitesi ve alınan sonuçlar da şampiyonluk adına iştah kabartıcı seviyede.

Sergen Yalçın'ı geçemedi

Abdullah Avcı'dan önce 6 puanı bulunann Trabzonspor, sezon sonunda 71 puanla ligi tamamlamıştı. Uzun süre elde ettiği sonuçlarla konuşulan ve bu sezona hazırlık evresi olarak dönemi çok iyi atlatan Fırtına tam da adına yaraşır bi başlangıca imza atarak sezonun ilk çeyreğini lider olarak bitirdi. 24 puan toplayan Avcı toplamda 89'a ulaştı. Bu alanda 91 puanda ve tek maçı eksik olan Sergen Yalçın'ın hemen arkasında ikinci basamakta kendine yer buldu. Yine bir maçı eksik olan Fatih Terim 85 puan toplarken Erol Bulut, Tahir Karapınar, Emre Belözoğlu ve Vitor Pereira'nın çalıştırdığı Fenerbahçe 84'te kaldı.

abdullah avcı trabzonspor
 


 

Taraftar inanıyor

Daha önce dönemin İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u ve sonrasında Başakşehir ile birçok önemli işe imza atan ve milli takım hocalığı da yapan Abdullah Avcı her ne kadar Galatasaray'a karşı şampiyonluk kaybetse de bu kez adını zirveye yazdırmak istiyor. "Karadeniz'in dalgalı denizini" seçtim açıklamasıyla imza attığı kulüpte uzun süredir yenilmeyen Avcı için taraftarın desteği de oldukça coşkulu. Kendisi de Göztepe maçı sonrasında Rizespor karşılaşması için şu ifadeleri kullanmıştı; "Trabzonspor taraftarının bizimle beraber olduğunda, bize hissettirdikleri çok güzel duygular var. Geçen hafta bunu Fenerbahçe maçında çok net gösterdiler. Cuma akşamı onları tekrar stada davet ediyorum. Takımlarına ve oyuncularına destek versinler, son derece iyi bir yoldayız. Onun için onları da cuma akşamı bekliyorum”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.