Acun Ilıcalı'nın satın aldığı Fortuna Sittard hakkında bilgiler | Tarihi, kadrosu ve oyuncuları

Acun Ilıcalı'nın satın aldığı Fortuna Sittard hakkında bilgiler | Tarihi, kadrosu ve oyuncuları
Futbola olan tutkusu ile bilinen Acun Ilıcalı, kısa süre önce adeta bir bomba patlattı ve Hollanda Ligi (Eredivisie) temsilcilerinden Fortuna Sittard'ı satın aldı. Bir başka Türk olan Işıtan Gün'ün yönettiği kulüp artık medya patronunun hakimiyeti ile yeni başarılara yelken açmak istiyor.

Televizyon sektöründe gösterdiği başarıyla adını dünyaya duyuran Acun Ilıcalı artık futbol kulübü sahibi. Hem de major liglerden biri olan Eredivisie'de! Işıtan Gün'ün başkanlığını yaptığı kulübü satın alan ünlü medya patronu artık kendisine farklı bir hedef belirledi. Koronavirüs sebebiyle bu sezon geç başlayacak ligde yeşil sarılı ekibin Türkiye'den de destekçileri bulunacak.
 


Fortuna Sittard ne zaman kuruldu?

Hollanda'nın yarım asırı deviren kulübü Fortuna Sittard, 1 Temmuz 1968'de kuruldu. Fortuna 54 ve Sittardia'nın birleşimi ile Fortuna Sittard adını almıştır. Sittard şehrinde bulunan takımın 12 bin 500 kişi kapasiteli stadyumu vardır. Renkleri yeşil sarıdır. Kulüp tarihinde pek çok önemli oyuncu forma terletti. Kevin Hofland, Mark van Bommel ve Fernando Ricksen gibi yıldız isimler tanınan takımlara transfer gerçekleştirdi. Bert van Marwijk'in yönetiminde ise Wilfried Bouma ve Patrick Paauwe'nin yıldızları burada parladı.

 

fortuna sittard stadion


Fortuna Sittard'un başarıları

Acun Ilıcalı'nın yeni takımının daha önce iki kez Hollanda Kupası şampiyonluğu bulunmaktadır. Bunları 1957 ve 1964'te kazanmıştır. Dört kez de 2. Lig olarak kabul edilen Eerste Divisie'de mutlu sona ulaşmıştır. 1982 ve 2018'de Eredivisie'ye yükselmişlerdir.  2000'li yılların başından biri finansal sorunlarla boğuşan ve 2009'da kulüp lisansının iptal edilmesinin eşiğinden dönen Fortuna Sittard, 2017 yılında Türk iş insanı Işıtan Gün tarafından yaklaşık 1 milyon euro karşılığında satın alındı.

fortuna sittard

 


Fortuna Sittard kadrosu

Son yıllarda altyapısından oyuncuları çıkaran Fortuna Sittard'ın mevcut kadrosu ise şöyle:

Kale: Alexei Coselev, Azbe Jug, Rowen Koot

Defans: Martin Angha, Branislav Ninaj, Wessel Dammers, Gregoire Amiot, Patrik Raitanen, Clint Essers, Lazaros Rota

Orta Saha: Jorrit Smeets, Tesfaldet Tekie, Adnan Uğur, Dimitrios Ioannidis, Bo Breukers, Amadou Ciss, Mark Diemers, Nassim El-Ablak, Jacky Donkor, Djibril Dianessy

Forvet: Rasmus Karjalainen, Bassala Sambou

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.