Ajax - Borussia Dortmund maçında rekor kıran Türk: Yekta Yağmur

Ajax - Borussia Dortmund maçında rekor kıran Türk: Yekta Yağmur
Dün Ajax ile Borussia Dortmund arasında oynanan Şampiyonlar Ligi maçı nefes keserken ev sahibi ekip kritik 90 dakikadan 4-0'lık muhteşem bir galibiyet elde etmişti. Karşılaşmadan önce bir rekor kırıldı. Yekta Yağmur hünerlerini sergilediği alanda en çok top sektirme rekorunu eline geçirdi.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da oynanan Ajax - Borussia Dortmund maçının skoru Avrupa'da geniş yankı uyandırdı. Reus'un kendi kalesine attığı golle geceyi açan kırmızı beyazlılar, Blind, Antony ve Haller'in rakip fileleri havalandırmasıyla sahadan 4-0'lık galibiyet ve 3 puanla ayrılmasını bildi. Karşılaşma öncesinde ise kale arkasında Ajax yeteneklerinin hünerlerini sergilediği alanda rekor kırıldı. Yekta Yağmur en fazla top sektiren isim oldu.


Ajax alt yapısında oynuyor

Maçtan önce Ajax alt yapısı oyuncuları için hazırlanan kırmızı alana gelen Yekta Yağmur topu sektirmeye başladı. Ardından bunu 3038 kez tekrarladı ve rekorun yeni sahibi oldu. Kendi yaş kategorisinde takımının da önemli isimlerinden biri olan Yekta'ya Hollandalı taraftarlar da ilgi gösterdi.


Sıkı çalışmak karşılığını verir

Instagram hesabından bir paylaşımda bulunan genç yetenek; "Öncelikle antrenörlerime, liderime, personelime, takım arkadaşlarıma, kısaca aileme destekleri ve motivasyonları için herkese teşekkür ederim. Harika bir deneyim ve her zaman kalacak güzel bir hatıraydı. Ayrıca mini top ile yeni bir rekora imza attım. Yani 3038! Çok mutluyum! Sıkı çalışma karşılığını verir!" dedi.

Ajax Yekta Yağmur

Ajax Yekta Yağmur

Ajax Yekta Yağmur

Ajax Yekta Yağmur
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.