Ajax tarih yazdı! Oyuncularının maliyeti ne kadar

Ajax tarih yazdı! Oyuncularının maliyeti ne kadar
Şampiyonlar Ligi son 16 turunda ilk maçı evinde 2-1 kaybetmesine rağmen Real Madrid'i İspanya'da 4-1 yenip bir de oyun olarak büyük üstünlük kuran Ajax çeyrek finale yükselme sevinci yaşadı. Hollanda ekibinin bu başarısındaki isimlerin fiyatları da dikkat çekiyor. İşte dün sahaya ilk 11'de çıkan futbolcuların maliyetleri...

Dünyanın en iyi altyapısına sahip takımlardan biri olarak gösterilen ve daha önce pek çok yıldızı futbola kazandıran Ajax son senelerdeki ölü toprağını üzerinden attı ve Şampiyonlar Ligi'nde fırtına gibi esiyor. Uzun süre bu turnuvada yer alamayan Amsterdam temsilcisi Bayern Münih'in bulunduğu grupta Alman devini iki maçta da yenmeye çok yaklaşmış ancak başaramamıştı. Real Madrid karşısında elde edilen zafer Ajax'ı yine dünya gündemine taşıdı. Kupayı en çok kazanan takıma karşı deplasmanda oynanan oyun futbol severleri mest ederken İspanyol kulübünde bir futbolcuya ödenen en az transfer parasından daha aşağısında oyuncu kadrosuna katan Ajax'ın kadro maliyeti de merak ediliyor.

Andre Onana: Barcelona'dan transfer edildi. 150 bin euro karşılığında takıma katılan Kamerunlu Avrupa'nın en önemli file bekçilerinden biri haline geldi.

Matthijs de Ligt: Altyapı ürünü. 100 maç barajını en erken geride bırakan futbolcu olarak tarihe geçti. Pazar değeri 65 milyon euro.

Daley Blind: Altyapıdan yetişti ancak Manchester'a gitmişti. Bu sezon başında 16 milyon euroya transfer oldu.

Nicolas Tagliafico: Şampiyonlar Ligi'nde attığı gollerle adından söz ettiren Tagliafico ise Arjantin'den 4 milyon euroya geldi.

Noussair Mazraoui: Faslı futbolcu altyapı eğitimini tamamladıktan sonra A takımda oynamaya başladı.

Lasse Schöne: NEC Nijmegen'den 350 bin euro gibi bir fiyata geldi. 270 maç barajını aşan Danimarkalı takımın en önemli oyuncularından.

Frenkie de Jong: Willem II'den Ajax altyapısına geldi ve takıma girmeyi başardı. Sezon sonunda 75 milyon euro karşılığında Barcelona forması giyecek. Frenkie bu maçla birlikte Barca forması giymeden Real Madrid zaferi kazanmayı başardı.

Hakim Ziyech: Birçok kez Türk takımlarıyla da adı anılan Ziyech de 11 milyon euroya transfer edildi.

Donny van de Beek: O da altyapıdan yetişti. Hayalini kurduğu takımla seramoniye çıkarken dahi heyecanı gözlerinden okunuyordu. Bugün Ajax'ın en etkili oyuncularından

Dusan Tadic: Groningen ve Twente formalarının ardından Ajax ile Hollanda'ya dönen Tadic için 11.4 milyon euro ödendi.

David Neres: Kendine has çalımlarıyla herkesi kendisine hayran bırakan Neres dün de adından söz ettirmei başardı.12 milyon euroya Ajax'a katılan Brezilyalının yeni sezonda farklı bir takımın formasını giymesi de ihtimaller arasında.

Ajax dün ilk 11'de çıkan oyuncularına toplamda 54.55 milyon euro ödedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.