Albert Gudmundsson kimdir?

Albert Gudmundsson kimdir?
Devre arasında gerçekleştireceği transfer harekatında birçok oyuncuyu listesine dahil eden Trabzonspor, AZ Alkmaar'da forma giyen Albert Gudmundsson'u da gündemine aldı. Bordo mavililer kanatlarda ve forvet arkasında oynayabilen oyuncunun sözleşmesinin sona erecek olmasından dolayı elini çabuk tutmak ve aynı zamanda cüzi bir bonservis bedeli ödemek istiyor. Peki, Albert Gudmundsson kimdir? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Süper Lig'de en yakın rakibine 10 puan fark atan Trabzonspor'da transfer çalışmaları iyice hızlandı. Alınan skorların yanı sıra yönetimin de görevine 3 yıl daha devam edecek olması ivmeyi de bordo mavililerin lehine bir sürece doğru çeviriyor. Ahmet Ağaoğlu ve ekibi Abdullah Avcı'nın raporuna göre hareket ettiği yeni transfer döneminde aradığı isimlerden birini Hollanda'da buldu. AZ Alkmaar'da forma giyen Albert Gudmundsson listeye dahil edilen isimlerden biri olarak ön plana çıktı. Taraftarlar kendisi hakkında araştırmalarda bulunuyor ve bilgi edinmeye çalışıyor. Peki, Albert Gudmundsson kimdir? Detaylar haberimizde yer alıyor.


 

Albert Gudmundsson kimdir?

15 Haziran 1997 tarihinde İzlanda'nın başkenti Reykjavik'te doğan Albert Gudmundsson futbola bu şehrin takımlarından KR Reykjavík'te başladı. 2013 tarihinde ise Heerenveen alt yapısına transfer olarak ilk yurt dışı deneyimini yaşadı. PSV  tarafından keşfedilip Eindhoven temsilcisinin alt yapısına transfer edildi ve burada A takım yükseldi. 12 maçlık kariyerinde 4 asist yapabildi. 2018 tarihinde ise AZ Alkmaar kendisini kadroya dahil etti. Alkmaar ekibinde bugüne kadar 91 karşılaşmada 22 gol atıp 10 da asist yapma başarısı gösterdi. İzlanda Milli Takımı formasını da 29 kez terletti ve 6 defa rakip fileleri havalandırdı.

albert gudmundsson


 

Jansen ile farklı bir Gudmundsson

İlk sezonun ardından yaşadığı sakatlıkla beraber ikinci yılı adeta boş geçen Albert Gudmundsson, geçtiğimiz yıl ise Stengs, Boadu, Koopmeiners gibi bir hücum ekibine sahip takımda iyi işlere imza attı. Bu sezon yaşanan ayrılıklarla beraber kendisi gibi kuzeyli olan Jesper Karlsson ile takımın en önemli silahlarından biri olarak göze çarpıyor. 21 karşılaşmada 6 gol aktkısı verdi. 14 karşılaşmanın 11'ine ilk 11'de başladı. Sezon sonunda kontratının bitecek olması Trabzonspor'un avantajına. Ayrıca maaşı konusunda da herhangi bir sorun yaşanması beklenmiyor. Zira Eredivisie'deki maaşlar  Süper Lig'e göre bir hayli aşağıda. Fotomaç'ın haberine göre İzlandalı futbolcu bordo mavililerin listesinde bulunuyor.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.