Alexander Sörloth 221 milyon liraya bedel!

Alexander Sörloth 221 milyon liraya bedel!
Trabzonspor'un Noveçli golcüsü Alexander Sörloth Galatasaray maçını da boş geçmezken performansıyla sarı kırmızılılara 221 milyon liraya mal olan 12 yıldızın toplamından fazla istatistik yakaladı.

Rodallega'nın yerine geldiği dönemde soru işaretleri bulunan ancak sahaya çıktığı andan itibaren hepsini dağıtan Alexander Sorloth tutulamıyor. Genç oyuncu hem Trabzonspor hem de Norveç formasıyla gösterdiği performansla her geçen gün değerini yükseltirken son kurbanı Galatasaray oldu. Kuzeyin Kralı lakaplı oyuncu 51. dakikada takımını öne geçiren golü attı. Yıllık maliyeti 1 milyon 850 bin lira olan Sorloth, Galatasaray'ın 35 milyon liralık 12 yıldızını da ıgeride bıraktı.
 


Hücum içler acısı

Son iki sezonda yaşadığı şampiyonluğun ardından bu yıl iddialı bir kadro kuran ve birbirinden önemli isimlerle gövde gösterisi yapan Galatasaray'da hücum hattının performansı çok kötü bir durumda. Sarı kırmızılılar geride kalan 13 haftada 12 oyuncusundan sadece 8 gol ve 2 asistlik katkı alabildi. Bu ouuncuların maliyeti ise yüzlerce milyon lira. Falcao, Andone, Belhanda ve Feghouli gibi yıldızların olduğu 12 ismin bu yıl Galatasaray'a yükü tam 34.8 milyon Euro (Yaklaşık 221 milyon lira) oldu. Buna karşın Trabzonspor'un sezon başında sessiz sedasız Crystal Palace'tan aldığı Sörloth ise tek başına 12 Aslan'ı solladı! Norveçli futbolcu 8 gol atarken, 4 de asist yaptı.


Yıllık maliyet 1 milyon 850 bin euro

Ligde gol krallığını kovalayan Alexander Sörloth'un yıllık kazancı ve kulübüne verilen toplam para 1 milyon 850 bin euro. Norveçli golcü Galatasaray'daki birçok oyuncudan daha az kazanıyor. Hatta sakatlık sebebiyle sahada yer alamayan Falcao'nun 7 milyon euroluk maaşının yanında çerez parası olarak nitelendiriliyorç Sorloth iş ahlakı ve karakteri ile de taraftarın sevgilisi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.