Alexander Sorloth 93,5 milyon euro!

Alexander Sorloth 93,5 milyon euro!
Trabzonspor'un Norveçli forveti Alexander Sorloth performansıyla herkesi büyülemeyi sürdürüyor. Kuzeyin kralı kiralık olarak geldiği Crystal Palace'ın da forvetlerini geride bıraktı.

Süper Lig'deki ilk yarının son maçına çıkan Trabzonspor, Kayserispor'u 6-2 mağlup etti ve devre arasına mutlu girdi. Fırtına'nın iki golüne imza atan Alexander Sorloth yarıştaki sayısını da 12'ye çıkardı ve Stancu ile zirveye oturdu. Sorloth'un bu formu sadece Süper Lig'de değil, Premier Lig'de de konuşulmaya devam ediyor.

Beş forveti geride bıraktı!
Sezon başında gizli bir şekilde kente getirilen Alexander Sorloth mütevazi yaşamı ve karakteri ile herkesin beğenisini kazandı. Attığı gollerle de her geçen gün adından söz ettiren 24 yaşındaki santrafor, Crystal Palace'ın beş forvetinden fazla gole imza attı. İngiliz ekibinin santraforları Connor Wickham, Jordan Ayew, Christian Benteke, Andros Townsend ve Wilfried Zaha 20 haftada toplam 9 kere gol sevinci yaşadı. Trabzonspor'un kiraladığı Sorloth ise 17 karşılaşmada 12 kez rakip fileleri havalandırdı. Palace'ın hücum hattındaki beş futbolcunun toplam değeri ise 93.5 milyon euro. Norveçlinin bu formu taraftarlar başta olmak üzere herkesi sevindiriyor.

Alexander Sorloth kimdir?
5 Aralık 1995 tarihinde Norveç'in Trondheim şehrinde doğan Sorloth, futbola ülkenin en iyi kulüplerinden Rosenborg'un altyapısında başladı. Siyah beyazlı ekipten Rosenborg'a kiralanan genç oyuncu ilk transferini Groningen ile yaptı. Hollanda ligi Eredivisie'den iki sezon sonunda ayrılan Norveçli futbolcu, FC Midtjylland'ın yolunu tuttu. Burada gösterdiği performansla İngiliz ekibinin dikkatini çeken 1.95 boyundaki santrafor 9 milyon euro karşılığında transfer edildi. Geçtiğimiz sezon Gent'e kiralandı. Kariyerinde 151 maça çıktı. 42 gol atıp 23 de asist yaptı. 14 kez sarı kart gördü.

lena selnes

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.