Alexander Sorloth'un cezası 1 maça indirilecek mi? Tahkim ne karar verecek

Alexander Sorloth'un cezası 1 maça indirilecek mi? Tahkim ne karar verecek
Futbol kamuoyunun gözü Tahkim Kurulu'na çevrildi. Gençlerbirliği maçında kırmızı kart gördümesi sebebiyle PFDK'ya sevk edilen ve iki maç ceza alan Trabzonspor'un Norveçli golcüsü için tahkime başvurulacak. Çıkacak karar sabırsızlıkla bekleniyor. Peki Alexander Sorloth'un cezası 1 maça indirilecek mi? İşte detaylar...

Süper Lig'de geçen hafta Gençlerbirliği'ni 2-0 yenerek yoluna son sürat devam eden Trabzonspor'da Norveçli futbolcu Sorloth'un kırmızı kart görmesi herkesi şoke etmişti. Baiano'nun iki tekme atıp üçüncüye de girişimde bulunması sonrasında rakibini ittiği gerekçesiyle Hüseyin Göçek tarafından oyundan atılan golcü oyuncu için karar dün açıklandı. Erzurumspor karşılaşmasında oynayamayan Sorloth, iki mücadeleden men ve 85 bin lira para cezasına çarptırıldı. Karara ilk tepki Trabzonspor Kulübü'nden geldi. Başkan Ahmet Ağaoğlu; 'Kararı tahkime taşıyacağız. Daha önce Gomis ve Elmander örnekleri var' açıklamasında bulundu. Bu sözlerin ardından gözler tahkime çevrildi. Bugün ya da yarın açıklanacak karar, bir anda hesapları değiştirebilir. Çünkü bordo mavililer pazar saat 16:00'da Sivasspor ile kritik bir maça çıkacak.
 


Tekmeler hiçe sayıldı

Alexander Sorloth'un atılmasında rol oynayan Baiano'nun tekmelerinin hakem Hüseyin Göçek'in raporunda yer almaması tepki ile karşılandı. PFDK'ya 43. madde (Futbol oyun kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan futbolculara 2 ile 4, şiddetli harekette bulunan futbolculara ise 3 ile 6 müsabakadan men cezası verilir) ve 12. maddeden (Fiilin haksız tahrik sonucu işlenmesi halinde cezada indirim yapılır. Disiplin Kurulu, haksız tahrikin derecesini dikkate alarak, verilecek cezayı üçte birine kadar indirebilir.) sevk edilen Trabzonspor'un santraforu için kritik gün bugün.

alexander sorloth trabzonspor gençlerbirliği baiano


Trabzonspor'un itiraz gerekçeleri

Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetimin hazırlayacağı raporda Alexander Sorloth'un cezasının indirilmesi konusunda birçok konu başlığı bulunuyor. Bunlar arasında daha önce verilen emsal kararlar var. Diğer yandan Sorloth'un bugüne kadar hem saha içi hem de saha dışındaki örnek hayatı ve profesyonelliği. Bilindiği üzere Sorloth hayatındaki ilk kırmızı kartı Türkiye'de cumartesi günü görmüştü. Elbette Baiano'nun tekmeleri ve yumruk denemesi.
 

alexander sorloth trabzonspor


Tahkim Sorloth'un cezasını ne zaman açıklayacak?

Trabzonspor'un sunacağı rapor sonrasında gözler Tahkim Kurulu'na çevirilecek. Kararın verileceği dakikalar da Trabzonspor'un yanısıra rakipleri tarafından da merakla bekleniyor. Taraftarlar da Kuzeyin Kralı lakaplı oyuncusunu sahada görmek istiyor. Cezanın bugün ya da yarın açıklanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.