Alfons Groenendijk: Türkiye'de futbol daha tutkulu, Marek Hamsik'i beğeniyorum

Alfons Groenendijk: Türkiye'de futbol daha tutkulu, Marek Hamsik'i beğeniyorum
Antalyaspor'da Nuri Şahin'in yardımcılığını üstlenmek ve genç teknik adama tecrübe kazandırmak üzere imza atan Hollandalı antrenör Alfons Groenendijk DAMGA'ya konuştu. Groenendijk Türkiye'de futbolun Hollanda'ya göre daha tutkulu oynandığını belirterek Hamsik'i beğendiğini söyledi.

Uzun süre ülkesi Hollanda'da çalıştıktan sonra U. Cluj ve Al Wahda ile yurt dışı deneyimlerini yaşayan ancak macerası kısa süren Alfons Groenendijk, şu anda Antalyaspor'un başarısı için ter döküyor. Deneyimli teknik adam yönetimindeki takımıyla ider Trabzonspor'u da yenme başarısı gösterirken hedeflerinin büyük olduğunu dile getirdi.


Benim için onurdu

Antalyaspor ile ilk temas kurulduğunda heyecanlandığını ve kendisine anlatılan projelerden memnun kaldığını ifade eden Alfons Groenendijk; “Kulüple görüşmek benim için keyifli ve onur vericiydi. Türkiye bana yeni bir meydan okuma gibi geldi. Nuri Şahin ile iki kez görüştüm ve iyi bir etkileşim aldım. Kendisi üst noktalara gelebilecek kapasitede. Ben de deneyimlerimi ona aktarmak istiyorum. Burada güzel insanlar tanıyorum. Türkiye'ye yabancı biri değilim ve çok sayıda dostum var. Hollanda'da da çok sayıda Türk yaşıyor. Antalyaspor'un büyüme hedefleri var ancak bu sezon kolay olmayacak. Tüm maçları takip ediyor ve ekibimle analizler çıkarıyorum” ifadelerini kullandı.


Süper Lig'de Marek Hamsik

Lider Trabzonspor'u yenen tek teknik adam olma unvanını koruyan Nuri Şahin'in yardımcısı Hollandalı çalıştırıcı Süper Lig için ise; “Burada çok iyi oyuncular var. Bu da kaliteyi beraberinde getiriyor. Trabzonspor'dan Hamsik'i çok beğeniyorum. Diğer yandan Konyaspor da çok iyi. Kulübün konumunu ele aldığınızda yaptıkları takdir edilesi. Hatayspor'dan Saba Lobjanidze'yi beğeniyorum. Türkiye'de futbol Hollanda'ya göre daha tutkulu ve duygu yüklü” dedi.


Anlaşmayı yerine getiremediler

Kariyeri açısından en önemli dönüm noktalarından biri olan ADO Den Haag'dan ayrılış sürecini de açıklayan Alfons Groenendijk şunları söyledi; “ADO'da harika zaman geçirdim ama ne yazık ki yönetim yapılan anlaşmaları yerine getirmedi. Bir süre bekledim ancak sonrasında ayrılmanın zamanıydı.”

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.