Alperen Şengün NBA kariyer rekorunu kırdı!

Alperen Şengün NBA kariyer rekorunu kırdı!
NBA’de Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, Charlotte Hornets karşısında kariyer rekoruna imza attı.

Hüsamettin Ozan Aslan - NBA’de normal sezon karşılaşmaları tüm hızıyla devam ediyor. Batı Konferansında yer alan ve mücadelesini son sırada sürdüren Alperen Şengün’ün takımı Houston Rockets, Charlotte Hornets karşısında galip geldi.

DOğu Konferansı takıım Charlotte Hornets’ı 112-109 mağlup eden Rockets takımında Alperen Şengün rüzgarı esti. Şengün maçta ribaund rekoruna koştu. Maç boyunca toplam 21 ribaund yapan Alperen Şengün, kariyer rekoru da kırdı. Toplam 32 dakika forma şansı bulduğu maçta 14 sayı alan Şengün; 1 blok, 2 top çalma, 4 tane de asist yaptı. 

20 yaşındaki genç sporcu NBA kariyerinde başarıyla devam ediyor.

Alperen Şengün kimdir? Nerede doğdu?

25 Temmuz 2002’de Giresun’da dünyaya geldi. Pivot ve uzun forvet pozisyonlarında görev alan Şengün halen NBA ekiplerinden Houston Rockets forması giymektedir. 2 metre 11 santimetre boyunda olan Şengün 110 kilo ağırlığında. Basketbola memleketi Giresun'da başlayan Şengün, ilk profesyonel sözleşmesini Bandırma Kırmızı takımı ile imzaladı. Beşiktaş forması ile 2020-21 Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonunun En Değerli Oyuncusu seçildi ve ligde MVP seçilen en genç basketbolcu unvanını elde etti. 2021 NBA Seçmeleri'nde 1. tur, 16. sıradan seçilen Şengün, en üst sıradan seçilen ikinci Türk basketbolcu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.