Aman Marek Hamšik'e nazar değmesin! Oran sadece yüzde 2

Aman Marek Hamšik'e nazar değmesin! Oran sadece yüzde 2
Trabzonspor'un büyük bir sükse ile transferini gerçekleştirip resmen açıkladığı Marek Hamšik taraftarları ve futbol severleri heyecanlandırmaya devam ediyor. EURO 2020'de Slovakya forması giyecek olan deneyimli yıldızın kariyerinde sadece 16 maç kaçırması ise son senelerde yaşanan sakatlıkların üzerine moral depoladı.

Uzun süren uğraşlar ve tralefon trafiğinin ardından İsviçre'de sonlandırılan Marek Hamšik transferi, Gervinho ve Bruno Peres'ten sonra Trabzonspor taraftarını yeniden şampiyonluğa inanılması konusunda motive etmişti. Kulüp de iki seneliğine renklerine bağladığı Slovak yıldızı özel videolarla duyurmuş ve dünyada da ses getirmişti. Son senelerini Çin ve İsveç'te geçirmesine rağmen gayet fit olan Hamšik'in sağlık durumu da gayet iyi.

645 maça çıktı

Kariyerine başladığı Jupie Podlavice'nin ardından Slovan Bratislava ve Brescia alt yapılarında oynadıktan sonra İtalyan ekibinde forma giymeye başlayan Marek Hamšik, önemli başarılar elde ettiği ve efsaneler arasına girdiği Napoli'deki performansı sonrası Çin'e gitmiş ve Göteborg ile de kısa süreli bir kontrat yapmıştı. 32 Şampiyonlar Ligi, 36 UEFA Avrupa Ligi, 409 Serie A, 39 İtalya Kupası ve diğer tüm turnuvalarla birlikte 645 kez formasını terleten deneyimli futbolcu birçok mevkide de forrma almıştı. Ayrıca ülkesini de 126 defa temsil etmişti.

Oran yüzde 2

Bugüne kadar çıktığı maçlar ele alındığında milli takımla birlikte toplamda 771 kez sahada yer alan Marek Hamšik sakatlığı sebebiyle sadece 16 maç kaçırdı. Oynadığı maç sayısı ele alındığında ise bu oran sadece yüzde 2.07 olarak göze çarpıyor. Slovak yıldız Çin'de olduğu kadar hazır olarak gitmek istediği EURO 2020 için sözleşme imzaladığı İsveç'te de kendine baktı. Burada geçirdiği sakatlık süresince de bu sebepten dolayı maç kaçırmadı. Form bulması için kadroya alınmadı.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.