Anadolu Efes bir kez daha finalde!

Anadolu Efes bir kez daha finalde!
Turkish Airlines EuroLeague'de son şampiyon Anadolu Efes, Final Four Yarı Finali’nde Yunan devi Olympiakos ile kozlarını paylaştı. Ergin Ataman ve öğrencileri, Stark Arena'da oynanan maçı Vasilije Micic'in son saniye üçlüğüyle 74-77 kazandı, üst üste 3. kez final biletini kaptı ve Türk halkına çifte bayram yaşattı. Finalde Real Madrid ile karşılaşacak olan Efes, üst üste 2. şampiyonluğunu yaşamak için parkeye çıkacak.

Tüm Türkiye'nin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın coşkusunu yaşadığı bugün Anadolu Efes, Turkish Airlines EuroLeague'de Final-Four maçına çıktı. Son şampiyon olan Ergin Ataman yönetimindeki temsilcimiz, Sırbistan’ın Belgrad şehrinde düzenlenen ve Stark Arena'da oynanan maçta Yunan devi Olympiakos'u 74-77 devirdi ve üst üste 3. kez finale kalarak Türk halkına 19 Mayıs'ta çifte bayram yaşattı.

Günün ikinci maçında İspanyol ekipleri, normal sezonun lideri Barcelona ile Real Madrid finale çıkabilmek için mücadele etti. Parkeden 86-83 galip ayrılan Real Madrid, finalde Anadolu Efes'in rakibi oldu.


Üst üste 3. kez finalde!

Parkeden son saniye Vasilije Micic'in 3'lüğü ile 77-74'lük skorla galip ayrılan Efes finale yükseldi. Lacivert-beyazlılar böylece üst üste 3. kez Euroleague’de final heyecanı yaşayacak. Anadolu Efes ilk olarak 2018-2019 sezonunda finalde mücadele etti. İspanya’nın Vitoria-Gasteiz şehrinin ev sahipliği yaptığı turnuvada Fenerbahçe ’yi 92-73 mağlup ederken finale çıkan lacivert-beyazlılar, burada CSKA Moskova’ya 91-83 yenildi ve ikinci oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.