Anastasios Bakasetas fırtınası!

Anastasios Bakasetas fırtınası!
Süper Lig'e ayak bastığı günden bu yana adından söz ettiren ancak Trabzonspor kariyerinde bambaşka bir kimliğe bürünen Anastasios Bakasetas, sezona damga vurmayı sürdürüyor. Yunan yıldız geride kalan 9 haftada 10 gole direkt katkıda bulunurken bu istatistikle hem Süper Lig'de zirveye oturdu hem Avrupa'nın enleri arasına girdi hem de Nwakaeme ile birlikte en iyi ikililer arasına girdi.

Trabzonspor'da Anastasios Bakasetas fırtınası devam ediyor. Geçen sezon oynanan Beşiktaş maçı öncesinde apar topar Alanya'dan getirilen ve 24 saat geçmeden maça çıkarak Karadeniz'deki kariyerine merhaba diyen Yunan futbolcu o günden bu yana her geçen an daha da büyüyor. Deneyimli oyuncu bu sezon yaptığı katkıların ardından dün akşam da Fenerbahçe'yi yıkan isim oldu. Biri frikik diğeri penaltıdan olmak üzere 2 gol atan Bakasetas ligin zirvesine yerleşti. Orta saha oyuncusu olmasına rağmen rakiplerinin santraforlarını da geride bıraktı.


 

10 golle zirvede!

Bu sezonun geride kalan 9 haftasında adından en çok söz ettiren isimlerinin başında gelen Bakasetas, 7 gol ve 3 asistle takımını liderliğe taşıyıp adını da ilk sıraya yazdırdı. Kendi mevkisinde oynayan Mesut Özil ve Morutan sadece 3 golde kalırken Oğuzhan Özyakup skor katkısı üretemedi. Alex Teixeira da sadece 2 gol atabildi. Yunan futbolcu mevkidaşlarına bu denli fark atarken önemli santraforları da geride bıraktı. 7 golü bulunan Bakasetas, Batshuayi, Balotelli, Diagne, Mohamed, Berisha, Rossi, Valencia gibi isimlerden fazla golle tabelayı değiştirdi. Ayrıca 3 de gol pası vermeyi başardı.


anastasios-bakasetas trabzonspor


Nwakaeme ile de birinci!

Bakasetas sadece bireysel olarak değil takım arkadaşı Nwakaeme ile birlikte de Süper Lig'in en iyisi olmayı başardı. Yaptığı 10 gollük katkının yanına Nijeryalı yıldızın 4 gol 2 asistlik performansı da eklenince ikili Bertolacci ve Pesic'in önünde birinci sıraya yerleşti. İlk dört sıra içerisinde Trabzonspor haricinde büyük bir takımın oyuncularınn bulunmaması dikkat çekerken beşinci basamakta Batshuayi ve Güven yer alıyor.


anastasios bakaasetas


Avrupa'da da en üstte

Nwakaeme ile birliktr Trabzonspor'u taşımayı sürdüren Bakasetas Avrupa'nın en iyi 10 liginde bulunan onlarca takım ve oyuncuları arasında da sivrilmeyi başardı. Bu sezon performansını en üst seviyeye çeken yıldız isim, en iyi ikililer alanında Nijeryalı futbolcuyla beraber 11. sırada yer aldı. İkili Edin Dzeko, Lautaro Martinez, Kylian Mbappe, Ander Herrera, Bruno Fernandes, Mason Greenwood gibi isimleri de geri de bıraktı.

anastasios bakasetas
 

Değerini ikiye katladı!

Türkiye kariyerine Alanyaspor ile merhaba diyen Anastasios Bakasetas değerini 2 milyon eurodan 5 milyon euroya kadar yükseltmeyi başarmıştı. Kontratının 1 yıl sonra bitecek olması sebebiyle Trabzonspor'un 3.2 milyon euroya transfer ettiği ve Abdullah Avcı'nın da bu anlaşmada büyük rol oynadığı Yunan oyuncu, gösterdiği gelişimle birlikte bu seviyeyi daha da yukarı çıkarttı. Transfermarkt'taki son güncelleme ile birlikte güncel değeri 10 milyon euroya kadar çıktı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.