Anastasios Bakasetas ve Yunus Mallı Trabzonspor'da!

Anastasios Bakasetas ve Yunus Mallı Trabzonspor'da!
Transfer döneminde Berat Özdemir ile ilk adımı attıktan sonra adeta kontak kapatan Trabzonspor, tescil döneminin bitmesine 2 gün kala bombaları patlattı. Bordo mavililer Alanyaspor'dan Anastasios Bakasetas ve Wolfsburg'dan Yunus Mallı'yı kadrosuna kattı.

Abdullah Avcı döneminde yakaladığı çıkışla Eddie Newton'dan kalan enkazı toparlayabilen Trabzonspor'da gelecek adına önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Berat Özdemir ile ilk transferini gerçekleştiren bordo mavililer bu gece iki yıldız ismi daha kadrosuna kattı. Alanyaspor'a geldiği günden bu yana gösterdiği formla herkesin takdirini kazanan Anastasios Bakasetas ve Wolfsburg'da forma giyen milli futbolcu Yunus Mallı artık Karadeniz ekibinde forma giyecek.


KAP'a bildirildiler

Trabzonspor transferini gerçekleştirdiği iki oyuncu için KAP'a bildirimini yaparak; "Profesyonel futbolcular Anastasios Bakasetas ve Yunus Mallı'nın Kulübümüze transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır." ifadelerini kullandı.

trabzonspor kap

trabzonspor kap


Taraftar uyumadı!

Uzun süren transfer sessizliğini zaman zaman tepkiye de dönüştüren Trabzonspor taraftarı bu gece adeta nöbet tuttu. Trabzonspor'un kadrosuna kattığı Yunus Mallı ve Anastasios Bakasetas için uçak ve KAP bilgisi beklendi ve sosyal medyada büyük bir organizasyon yapıldı. Binlerce kişi iki futbolcunun da takıma katkı vereceğine ve önümüzdeki dönemde önemli parçalar olacağına inandıklarını söyledi. Ayrıca iki isme de formalar giydirildi.

anastasios bakasetas trabzonspor

yunus mallı trabzonspor
 


Anastasios Bakasetas kimdir?

28 Haziran 1993 tarihinde Yunanistan'ın Korint şehrinde doğmuştur. 27 yaşındadır. 1.81 cm boyundadır. Futbola Asteras Tripolis'te başladı ve burada profesyonel oldu. Thrasyvoulos ve Aris Selanik'te kiralık olarak forma giydikten sonra Panionios'a transfer oldu. 2016-2017 sezonunda 300 bin euro karşılığında AEK tarafından satın alındı. Geçtiğimiz sezon ise Alanyaspor ile Türkiye macerasına başladı. Kariyerinde 299 maça çıkan Bakasetas 33 kez de Yunanistan Milli Takımı formasını terletti. Akdeniz ekibinde 65 mücadelede 21 gol atıp 12 de asist yaptı. Güncel piyasa değeri 5 milyon euro. Sözleşmesi 2022 yılında sona eriyor.

Anastasios Bakasetas


 


Yunus Mallı kimdir?

Yunus Mallı, 24 Şubat 1992 tarihinde Almanya’nın Kassel şehrinde dünyaya geldi. Aslen Gümüşhane Şiran’lıdır. Amcası İlhan Mallı menajerliğini yapmaktadır. Abisi Yusuf Mallı’da futbolcudur. Futbola Sportfreunde Fasanenhof takımında başlayan Yunus Mallı 11 yaşında Kassel takımının alt yapısına geçmiş ve buradanda 2007 senesinde Borussia Mönchengladbach alt yapısına transfer olmuştur. Yunus Mallı 2010-11 sezonunda Borussia Mönchengladbach II takımına geçirildi. 25 Mayıs 2010 tarihinde ilk defa bir resmi maçta oynadı. Bir hafta sonra ise Fortuna Düsseldorf II'yi 4-2 yenerlerken, kariyerinin ilk golünü attı. 2011 yılının ocak ayında FSV Mainz 05 II takımına transfer oldu. 2015-2016 sezonunda FSV Mainz 05 takımının 10 numaralı formasını aldı. TSG 1899 Hoffenheim maçında hat-trick yaparak dikkatleri üzerine çekti. FSV Mainz 05 takımı ile 11 Mayıs 2015 tarihinde sözleşmesini 30 Haziran 2018 tarihine kadar uzatmıştır. 20 Ocak 2016 tarihinde 13 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Borussia Dortmund'a 4 yıllığına transfer olduğu her ne kadar Borussia Dortmund tarafından açıklansa da; FSV Mainz 05 takımının yetkilileri "Maddi olarak Borussia Dortmund ile anlaştık ancak transferin zamanı bize uygun değil" diyerek transfere onay vermediler. 2017 yılının ocak ayında ise Bundesliga ekibi Wolfsburg, 12.5 milyon Euro karşılığında Yunus Mallı transferini bitirdiğini açıkladı. Wolfsburg'da 10 numaralı formayı giyen Yunus, ilk sezonunda 19, 2017-2018'de 37, 2018-2019'da 23 maça çıktı. Bu sezon Wolfsburg’da çok fazla forma şansı bulamayan Yunus Mallı, devre asaında ise Alman ekibi Union Berlin takımına kiralandı. Union Berlin Kulübünden yapılan açıklamada, Wolfsburg ekibinden Yunus Mallı'nın sezonun ikinci yarısı için transfer edildiği, kiralama sözleşmesinin 30 Haziran 2020'ye kadar geçerliği olduğu ve satın alma opsiyonunu içermediği belirtildi. Wolfsburg'dan önce 2011-2016 yılları arasında Mainz 05 takımında forma giyen Yunus Mallı, Bundesliga'da 238 maç çıkıp, 40 gol attı. Türk ve Alman vatandaşı olan oyuncu, 2015'te ilk kez giydiği A Milli Takım formasıyla da 26 maçta oynadı. Yunus Mallı toplamda 365 maçta 68 gol 46 asist yaptı. Mallı bu sezon 2 maçta forma giyerken gol ve asist kaydedemedi.

yunus mallı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.