At yarışları ne zaman başlayacak? Karar tarihi açıklandı

At yarışları ne zaman başlayacak? Karar tarihi açıklandı
Koronavirüs önlemleri kapsamında ertelenen at yarışlarının ne zaman başlayacağına ilişkin açıklama yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada mayıs ayının ilk haftasında at yarışlarının başlayıp başlamayacağına karar verileceği belirtildi.

Her gün binlerce kişinin ilgilendiği ve koşulan şehirlerde büyük ilgi gören at yarışları ile ilgili koronavirüs sebebiyle ertleme kararı alınmıştı. Yarış severler de ne zaman başlayacağını öğrenmek istiyordu. Tarım ve Orman Bakanlığı, corona virüs (COVID-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında ertelenen at yarışları için karar Mayıs ayının ilk haftası verileceğini açıkladı.

Yapılan açıklama şu şekilde:
"Ülkemizdeki Covid-19 salgınının seyri takip edilerek, başta Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu olmak üzere ilgili makamların görüşlerinin de uygun olması halinde ayrıca alınacak ilave tedbirlerin kapsam ve mahiyetinin de gerekli ve yeterli düzeyde olması kaydıyla, at yarışlarının yapılmasına karar verilecektir. Bu bağlamda at yarışları ile ilgili daha önce alınan erteleme kararının 2020 yılı Mayıs ayının ilk haftasında tekrar değerlendirilmesine karar verilmiştir. 6132 sayılı Kanun’a göre icra edilen at yarışları Bakanlığımız tarafından 20.03.2020 tarihinden geçerli olmak üzere ikinci bir bildirime kadar ertelenmişti."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.