Avrupa'nın en büyüğü belli oluyor

Avrupa'nın en büyüğü belli oluyor
Avrupa'nın en büyük kupası, yarın sahibini bulacak. İspanyol devi Real Madrid ile İngiliz temsilcisi Liverpool kozlarını Kiev'de ki NSC Olimpiyskiy Stadyumu'nda paylaşacak. Mücadele Türkiye saati ile 21:45'de başlayacak, maçı Sırp hakem Milorad Mazic yönetecek.

İki sezondur kupayı müzesine götüren ve Şampiyonlar Ligi formatında bunu başarak ilk takım olan Zinedine Zidane yönetimindeki Real Madrid, toplamda 12 kez bu kupayı müzesine götürdü. İspanyol devi bu sene güçlü rakibi Liverpool'u mağlup ederek, kupayı üç sene üst üste kazanan ilk takım olma hedefinde.

EN SON İSTANBUL'DA KAZANDI

Son Şampiyonlar Ligi zaferini 2005 yılında Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda, unutulmaz bir geri dönüşle kazanan Liverpool, en son Şampiyonlar Ligi finalini ise 2007 senesinde Atina'da yine Milan karşısında oynadı ve kaybetti. İngilizler, eski adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı 4, Şampiyonlar Ligi'ni 1 kez müzesine götürmeyi başardı.

FİNAL PERFORMANSLARI

Real Madrid Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda ve Şampiyonlar Ligi formatında, toplamda oynadığı 15 Şampiyonlar Ligi Finali'nden yalnızca 3 tanesinde sahadan mağlubiyetle ayrıldı. İspanyol devi, 1962'de Benfica, 1964'de İnter ve 1981'de bu seneki rakibi Liverpool'a kaybetti. İngiliz devi Liverpool ise, bugüne kadar oynadığı 7 finalde, 1985 yılında Juventus ve 2007'de Milan karşısında kupaya uzanamadı.

GÖZLER SALAH VE FİRMİNO'DA

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nin en golcü takımı olan Liverpool'da, atılan 46 golün 22 tanesinde Mısırlı yıldız Muhammed Salah ve Brezilyalı Roberto Firmino'nun imzası bulunuyor. Yarı finalde Roma'yı eleyen Liverpool'da, Salah ve Firmino ikili ilk maçta attıkları 2'er golle, final kapısının aralamasında önemli rol oynadı. Yarın oynanacak finalde,Alman hoca Kloop'un en güvendiği iki isim Salah ve Firmino olacak.

GOLLERİN YARISI RONALDO'DAN

Portekizli süper star Cristiano Ronaldo, takımının bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde attığı 30 golün 15 tanesine imza attı. Şampiyonlar Ligi'nde son iki sezonun gol kralı Cristiano Ronaldo, bu sezonda en yakın rakipleri Firmino ve Salah'tan 4 gol önde bulunuyor. Ronaldo'nun ardından Real Madrid'de en fazla gol bulan isim, 4 golle Karim Benzema olurken, onu 3 golle sol bek Marcelo izledi.

İDDAA KİMİ ŞANSLI GÖRÜYOR?

Dev finale tek maç imkanı sunan iddaa, son iki sezonun şampiyonu Real Madrid'in galibiyetine 1.90, İngiliz temsilcisi Liverpool'un galibiyetine ise 2.70 oran vermiş. Beraberliğin oranı 3.30 olarak açıklanırken, 2.5 gol üstüne 1.30, 2.5 gol altına da 2.30 oran belirlenmiş.

26 Mayıs Cumartesi günü oynanacak mücadele, TRT 1 ve Tivibu Spor 2'den canlı olarak ekranlara gelecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.