Avrupa Spor Haftası 81 ilde kutlanacak

Avrupa Spor Haftası 81 ilde kutlanacak
Türkiye Herkes İçin Spor Başkanı Yasin Bölükbaşı, Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu ziyaret ederek Avrupa Spor Haftası kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Her yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında sporun tabana yayılması, hareket bilincinin her yaştan ve her statüden bireyin günlük rutini haline getirilmesi ve bu alanda bilincin arttırılması amacı ile Avrupa’da çok sayıda farklı etkinliklerle kutlanan Avrupa Spor Haftası ülkemizde de 81 il ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak yapılacak etkinliklerle kutlanacak.

Son 18 yılda gençlik ve spor alanında yaptığı tesisleşme ve projeler dünyaya örnek olan Gençlik ve Spor Bakanlığımız çalışmaları ile örnek olmaya devam ediyor. Bunun yanında bakanlığımızın ülke sporuna kattığı gücün paralelinde önemli çalışmalara imza atan Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu (Beraber Yürüyelim, Hisapp Mobil Uygulama, His Festivalleri, Herkes İçin Spor Günleri, vb.) gibi yürüttüğü bir çok başarılı çalışma ile Avrupa Parlamentosunun dikkatini çekmiş, Avrupa Spor Komisyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızca 2020 Avrupa Spor Haftası kapsamında yapılacak tüm etkinliklerin koordinasyonu ve yetkisi Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu’na verilmiştir. Bunun yanında yürütülecek proje ile birlikte Federasyon Başkanımız Yasin BÖLÜKBAŞI’na “Avrupa Spor Elçisi” unvanı verilmiştir.

Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu ziyaret eden Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Yasin Bölükbaşı ve Genel Sekreter Mustafa Karakuş 81 il ve ilçede yapılacak etkinlikle hakkında geniş bilgi verdi. Ülkemiz adına önemli bir fırsat olduğunu belirten HİS başkanı Bölükbaşı “Bakanlığımızın son 18 yılda spor alanında başardığı ve tüm dünyaya örnek olacak değerli projeler var. On bin pota, yüzme bilmeyen kalmasın, sportif yetenek tarama testi ve daha onlarcası ilk akla gelen projeler. Avrupa Spor Haftasının sadece bir etkinlik olarak düşünülmemesi, aynı zamanda ülkemiz adına da yapılan bu değerli çalışmaların tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını biliyoruz. Çünkü bu hafta kapsamında tüm Avrupa’nın gözü Türkiye’de yapılacak etkinlik ve tanıtımda olacak” dedi.

Bakanlığımızın bu önemli projeye hamilik etmesinden son derece memnun olduğunu ifade eden Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu “geçen yıl 81 il ve ilçelerimizde tüm teşkilatlarımızın katlımı ile gerçekleştirdiğimiz “Beraber Yürüyelim” etkinliğinde olduğu gibi 23-30 Eylül Avrupa Spor Haftasında da tüm teşkilatlarımız ve desteğimizle sahada olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.