Bakasetas Yunanlıları da büyüledi! Tarihe geçebilir...

Bakasetas Yunanlıları da büyüledi! Tarihe geçebilir...
Alanyaspor'da gösterdiği performans sonrasında Trabzonspor'da da kalitesini ortaya koyan ve ilk 11'de başladığı iki maçta da gol atan Anastasios Bakasetas ülkesinde gündemden düşmüyor. Yunan futbolcu için 'Sıradaki hedefi Theofanis Gekas'ı geride bırakarak Süper Lig'de en çok gol atan Yunan oyuncu olmak' dendi.

Geçen sezon Trabzonspor'u şampiyonluktan eden gollerden birine imza atan Anastasios Bakasetas, iki haftadır takımına hayat veriyor. Deneyimli futbolcu Beşiktaş karşılaşmasında oyuna sonradan girmiş ve skor katkısı üretememişti. Ancak önce Denizlispor ardından da Yeni Malatyaspor karşısında attığı iki mermi gibi gol onu manetlere taşımaya yetti. Geldiği günden bu yana neşeli ve sıcak tavırlarıyla taraftarın sevgilisi olmayı başaran maestro için sıradaki hedefininb Gekas'ı geçmek olduğu söyleniyor.

Avcı çok istedi

Ocak ayı transfer döneminde ne vereceği belli olmayan isimler yerine Süper Lig'den kısa sürede çözüm isteyen Abdullah Avcı'nın listesindeki ilk isim Anastasios Bakasetas'tı. Alanyaspor ile yapılan görüşmeler neticesinde 3 milyon euro karşılığında alınan deneyimli orta saha oyuncusu geldiği günden bu yana performansı ve saha dışındaki yakınlığı ile de şimdiden takımda etki bıraktı. İlk 11'de çıktığı Denizlispor karşısında 61. dakikada rakip fileleri sarsan Bakasetas'ın bir sonraki hafa Yeni Malatyaspor ile oynanan kritik 90 dakikada perdeyi açan isim olması Yunan basınının manşetlerini de süsledi.

bakasetas trabzonspor

Hedefte Gekas var!

Bakasetas'ın bu formu ve Alanyaspor'da elde ettiği istatistiklerin ardından gözler de önümüzdeki haftalardaki maçlara çevrildi. Daha önce Yunan futbolcular arasında en çok gol katkısı veren isim Gekas'tı. Çıktığı 84 maçta 50 gol atıp 13 de asist yapan golcü oyuncu 'Gol tanrısı' lakabını da almıştı. Trabzonspor'un yıldızının da hedefinde Gekas'ı geride bırakarak en çok gol atan Yunan oyuncu sıralamasında ilk basamağa geçmek için oynayacağı belirtildi. Ayrıca dakika başına ortalamada da öne geçmek için daha da fazla gayret etmesi gerektiği ifade edildi. BURAK ZİHNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.