Barcelona’dan Arda Güler açıklaması! “Vazgeçtik çünkü…”

Barcelona’dan Arda Güler açıklaması! “Vazgeçtik çünkü…”
La Liga ekiplerinin transfer etmek için yarıştığı Arda Güler’in transfer sürecine ilişkin Barcelona’dan açıklama geldi.

Barcelona Kulübü Başkanı, Arda Güler transferinden neden vazgeçtiklerini açıkladı.

Real Madrid’e transfer olan Fenerbahçe’nin eski futbolcusu 18 yaşındaki Arda Güler gündem olmaya devam ediyor. İspanyol kulübü ile antrenmanlara çıkmaya başlayan Güler’in transferinde yaşananlara dair detaylar da gün ışığına çıkmaya başladı.

Arda Güler’in ilk olarak Barcelona ile görüştüğü biliniyordu. Ancak Real Madrid devreye girince Arda, La Liga’nın dev ekibi ile anlaşma sağlamıştı. Genç yıldızın transfer sürecinde yaşananları Barcelona Kulübü Başkanı Joan Laporta anlattı.

Laporta, Arda Güler transferinden yaşanan fiyat artışı nedeniyle vazgeçtiklerini dile getirdi. İspanya’da Sport gazetesine konuşan Barcelona başkanı, artan fiyat karşısında sağduyulu davranarak operasyondan ayrıldıklarını belirtti. İlk başlarda Arda ile anlaşmaya yakın olduklarını söyleyen Laporta, Real Madrid’in devreye girmesiyle kulüp içi kontrol mekanizmalarını devreye sokarak geri çekildiklerini açıkladı.

"Olası bir açık artırma yarışına girmenin hata olacağını düşündükleri için vazgeçtiklerini" açıklayan Barça başkanı, "Rekabete girebilirdik ama bunu düşünmedik bile. Ne Arda ne de Barça'ya gelmek isteyen diğer oyuncular için böyle bir şey yaparız." diye konuştu.

Laporta, Barcelona’nın geçmişte yaşadığı maddi sıkıntıları bir daha yaşamaması için bu yola başvurduklarını da sözlerine ekledi.

Real Madrid, takım ile 6 yıllık sözleşme imzalayan milli futbolcu Arda Güler’e toplam 53 milyon euro ödeme yapmıştı.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.