Başakşehir'in konuğu Alanyaspor

Başakşehir'in konuğu Alanyaspor
Trendyol Süper Lig'de 20'inci hafta mücadelesi İstanbul'da devam ediyor. Başakşehir'in konuğu Alanyaspor olacak. Turuncu lacivertliler Kasımpaşa maçı sonrası bir galibiyet daha almak amacında.

İki maçlık beraberlik serisinin ardından Kasımpaşa'yı hafta içi mesaisinde deplasmanda 3-0 yenen Başakşehir, Trendyol Süper Lig'in 20'inci haftasında bugün Alanyaspor'u ağırlıyor. Aldığı farklı galibiyet sonrasında hanesine yeni bir zafer daha eklemek isteyen İstanbul ekibi, sahaya 3 puan için çıkacak. Akdeniz temsilcisi ise aldığı transfer yasağı gelişmesi sonrası ilk mücadelesinden zaferle ayrılmak amacında.

Kasımpaşa Alanyaspor maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Trendyol Süper Lig'in 20'inci haftasında oynanacak Kasımpaşa Alanyaspor maçı saat 16.00'da başlayacak. Arda Kardeşler'in yöneteceği mücadele Bein Sports 1'den canlı yayınlanacak.

Kasımpaşa Alanyaspor maçı öncesi son durum

İki güçlü ekibin mücadelesi öncesinde ev sahibi 23 puanla 11'inci basamakta bulunuyor. Konuk takım ise 22 puanla 12'inci sırada yer alıyor.

Kasımpaşa Alanyaspor maçı öncesi istatistikler

  1. Alanyaspor ile oynadığı son yedi Süper Lig maçının sadece birini kazanan İstanbul Başakşehir (2B 4M), tek galibiyetini son iç saha karşılaşmasında aldı (Eylül 2022; 2-0).
  2. İstanbul Başakşehir'e konuk olduğu yedi Süper Lig maçının sadece birini kazanan Alanyaspor (2B 4M), bu rekabet tarihindeki tek dış saha galibiyetini 2021/22 sezonunda aldı (1-0).
  3. Süper Lig'de beş haftadır mağlubiyet yüzü görmeyen İstanbul Başakşehir (3G 2B), daha uzun bir yenilmezlik serisini en son Nisan-Ekim 2002 arasında yaşadı (15 maç).
  4. İstanbul takımlarıyla oynadığı son dört Süper Lig maçının üçünü kazanan Alanyaspor (1M), daha önceki 19 karşılaşmalık süreçte aynı sayıda galibiyet alabilmişti (3G 5B 11M).
  5. Evinde oynadığı son altı Süper Lig maçını kaybetmeyen İstanbul Başakşehir (4G 2B), tek sezonda aynı teknik adam yönetiminde daha uzun bir yenilmezlik serisini en son şampiyon tamamladığı 2019/20 sezonunda yakaladı (Okan Buruk; 16 maç).
  6. Süper Lig'de çıktığı son üç deplasman maçını kaybetmeyen Alanyaspor (2G 1B), dış sahada daha uzun bir yenilmezlik serisini en son Francesco Farioli yönetiminde yakaladı (Mayıs-Ağustos 2022; 4 maç).
  7. İstanbul Başakşehir bu sezon Süper Lig'de isabetli paslarının en büyük bölümünü kendi sahasında (yüzde 62.2), en düşük bölümünü hücum bölgesinde (yüzde 15.8) yapan takım konumunda.
  8. Jerome Opoku (1 gol & 1 asist vs Kasımpaşa), Opta'nın Süper Lig'de detaylı gol verisine sahip olduğu 2010/11 sezonundan bu yana İstanbul Başakşehir formasıyla Alexandru Epureanu (2 gol vs Antalyaspor) ve Youssouf Ndayishimiye'nin (2 gol vs İstanbulspor) ardından bir maçta iki gole katkı yapan üçüncü stoper oldu.
  9. Bu sezon Süper Lig'deki ilk gollerini son maçta Kasımpaşa filelerine gönderen Serdar Gürler ve Philippe Keny, İstanbul Başakşehir'in geçen sezon Alanyaspor'u konuk ettiği karşılaşmada takımlarını 2-0'lık galibiyete ulaştıran golleri atan isimlerdi.
  10. Jure Balkovec'in Alanyaspor formasıyla Süper Lig'de attığı beş golün dördü ceza sahası dışından geldi.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.