Besar Gudjufi kimdir? Nereli, kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı

Besar Gudjufi kimdir? Nereli, kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı
Gelecek sezonun transfer çalışmalarına devam eden Trabzonspor'da sürpriz bir isim gündeme geldi. Genç isimlere yönelen bordo mavililer Kuzey Makedonya'da Belasica Strumica forması giyen Besar Gudjufi'yi listesine aldı. Taraftarlar da kendisi hakkında bilgi sahibi olmak adına araştırmalarda bulunuyor. Peki, Besar Gudjufi kimdir? Nereli, kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer alıyor. Asistleri ve gollerini de haberimizden izleyebilirsiniz.

Abdullah Avcı, ekibi ve izleme komitesinin raporları doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'un gündemine genç bir isim girdi. Eljif Elmas'ı daha önce elinden kaçıran ve Fenerbahçe'ye kaptıran Trabzonspor bu kez hata yapmak istemiyor. Kuzey Makedonya ligi takımlarından Belasica Strumica'da oynayan Gudjufi için girişimler başladı. Taraftarlar da kendisi hakkında araştırmalara başladı. Şimdiden heyecan yaratan ve adı birçok kişi tarafından ilk kez duyulan genç oyuncunun transferi halinde performansı da merak konusu oldu. Besar Gudjufi kimdir? Nereli, kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı. İşte detaylar...


 

Transferindeki son durum

Fotomaç'tan Yunus Emre Sel'in haberine göre Trabzonspor, Beşiktaş ve Dinamo Zagreb'in de listesinde bulunan Besar Gudjufi için devreye girdi. Daha önce aynı ülkeden Eljif Elmas'ı kadrosuna katıp İtalya'ya önemli bir para karşılığında satış gerçekleştiren Fenerbahçe'den sonra aynı tarzda bir transfer yapmak isteyen bordo mavililer girişimlere başladı. Tarz olarak da Elmas'a benzetilen 16 yaşındaki sol kanat oyuncusu, Belasica Strumica forması ile 12 maçta 2 gol ve 3 asistlik bir performans sergileyerek tüm dikkatleri üstüne çekti. Beşiktaş'ın Gudjufi için kulübüne 400 bin Euro'luk teklif yaptığı da belirtildi. Gudjufi yaşından dolayı FIFA kurallarına göre transfer yapamayacağı için Trabzonspor prosedürleri izliyor. Bordo-mavili yetkililer, Makedonya'ya giderek öncelikle oyuncunun kulübü ve ailesi ile görüştü. Bu transferin yetiştirme bedeli dahil 500 bin Euro'ya bitebileceği ancak Makedon oyuncunun 1 yıl oynamama durumunun da söz konusu olduğu da belirtildi. Fenerbahçe 2017'de Rabotnicki'den aldığı Eljif Elmas'ı 2 yıl sonra tam 16 milyon Euro'ya Napoli'ye satmıştı. Trabzonspor da Gudjufi için benzer planlar yapıyor.

Besar Gudjufi

Besar Gudjufi
Besar Gudjufi

Besar Gudjufi
 


 

Besar Gudjufi kimdir?

28 Mayıs 2004 tarihinde Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te doğan Besar Gudjufi, ters ayaklı kanat oyuncusudur. Besar Gudjufi 16 yaşındadır. Vardar alt yapısından sonra Belasica Strumica'ya transfer oldu. 1.76 cm boyundaki futbolcu iki kanatta da oynayabimekle birlikte forvet arkasında da forma giyebiliyor. Ülkesinin milli takım formasını da U15 kategorisinde giyip 5 maçta 3 gol kaydetti. Bu sezon takımına 5 gollük katkı sağladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.