Beşiktaş Avrupa devlerini geride bıraktı

Beşiktaş Avrupa devlerini geride bıraktı
KPMG Football Benchmark ekibi Avrupa'nın 12 şampiyonunun finansal performansını inceledi. Gelirlerini %43 artıran Beşiktaş, bu alanda Real Madrid, Bayern Münih, Chelsea gibi Avrupa'nın devlerini gerisinde bıraktı.

Türkiye'de son iki yılda şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş'ın yer aldığı araştırmada siyah-beyazlıların yükselişi dikkat çekti.

HARCAMA, GELİRİN YARISI
Euro üzerinden yapılan değerlendirmede Kara Kartallar, 19 milyon euro gişe, 69.1 milyon euro yayın, 57 milyon euro da pazarlama ve diğer gelirlerden elde etti. Beşiktaş'ın toplam geliri geçen yıla göre %43 artarak 145.1 milyon euroya ulaştı. Toplam antrenör ve oyuncu kadrosuna 70.1 milyon euro ödeyen Beşiktaş'ın harcamaları, toplam gelirinin %48'ini oluşturdu.

CHELSEA DÜŞÜŞE GEÇTİ
Siyah-beyazlılar gelirindeki %43'lük artışla Avrupa'da kazancını en hızlı artıran üçüncü kulüp oldu. Kârını %86 artıran Fransa Şampiyonu Monaco bu alanda ilk sırayı alırken, İskoç Şampiyonu Celtic ise %52 ile ikinci oldu. Avrupa devleri ise sınıfta kaldı. Real Madrid'in gelirleri %8, Juventus'un %21 arttı. Bayern Münih'in kârında %1 azalma yaşanırken, Chelsea de bir önceki sezona göre eksi (-) %4 kâr etti. Siyah-beyazlıların toplam geliri %43 artarak 145.1 milyon euro'ya ulaştı Kârını %86 artıran Monaco ilk sırayı alırken, Celtic %52 ile ikinci oldu.

DENGELİ GİDİYORLAR 
Hazırlanan raporda kulüplerin, takımlarına yaptıkları harcamalar da yer aldı. Beşiktaş, geçen yıl gelirlerinin %48'ini futbol takımına harcadı. Siyah-beyazlılar, gelirlerinin % 45'ini oyuncu ve antrenörlerine kaynak olarak kullanan B. Münih'ten sonra 2. takım oldu.

CONSTANTA ZİRVEDE 
Monaco %69, Chelsea %61, Feyenoord %53, Juventus %64, Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Real Madrid %61, Benfica %58, Celtic %59, Basel %51, Rumen şampiyonu Viitorul Constanta da; yıllık gelirlerinin %92'sini futbol takımına ayıran kulüpler olarak dikkat çekti.

DOĞRU YAPILANMA
KPMG Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, "Beşiktaş'ın gelirlerini düzenli artırması, Şampiyonlar Ligi'nde oynayıp, yayın ve tribün gelirlerini yükseltmesiyle doğru orantılı. Gelirlerinin %48'ini futbol takımına aktaran siyah-beyazlılar doğru bir yapılanma içinde" dedi.

.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.