Beşiktaş - Bayern Münih Şampiyonlar Ligi maçı saat kaçta ve hangi kanalda | Kadrolar belli oldu

Beşiktaş - Bayern Münih Şampiyonlar Ligi maçı saat kaçta ve hangi kanalda | Kadrolar belli oldu
Ülkemizi Avrupa'nın kulüpler bazındaki 1 numaralı kupasında temsil eden Beşiktaş son 16 turunda eşleştiği Bayern Münih'i 5-0'ın rövanşında ağırlıyor. Formaltie maçı olarak görülen mücadelede siyah beyazlılar iyi bir veda yapmak amacında. Peki siyah beyazlıların Alman devini ağırlayacağı maç saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak. İşte detaylar...

Spor kamuoyu bu akşamki Beşiktaş - Bayern Münih karşılaşmasına kilitlendi. Şampiyonlar Ligi'nin her sene favorileri arasında yer almayı başarabilen Bayvera ekibine deplasmanda 5-0 ile boyun eğen siyah beyazlılar çıkmadık candan ümit kesilmez diyerek mücadele edecek. Bu akşamki maçın biletleri de tükendi. Türkiye'nin Avrupa kupalarındaki puanlamasını da doğrudan etkileyecek olan mücadele için yayın bilgileri merak ediliyor.

Beşiktaş - Bayern Münih maçı saat kaçta ve hangi kanalda?
Beşiktaş ile Bayern Münih arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi ikinci tur rövanş mücadelesini İngiliz hakem Michael Oliver yönetecek. Münih'teki maçta Lewandowski'yi düşürerek kırmızı kart gören Domagoj Vida bu karşılaşmada forma giyemeyecek. 15 Mart Çarşamba akşamı saat 20:00'da oynanacak mücadele Tivibu Spor'dan canlı olarak ekranlara gelecek. Aynı şekilde sabah.com.tr'den canlı anlatım şeklinde de maçı takip edebileceksiniz.

Güzel bitirmek istiyor
Beşiktaş, Bayern Münih karşılaşmasına prestij maçı gözüyle bakıyor ve bu sezonki Şampiyonlar Ligi macerasını taraftarını sevindirecek bir skor alarak kapatmak istiyor.

20 Şubat tarihinde Allianz Arena'da oynanan ilk maçı 5-0 gibi faklı bir skorla kaybeden Siyah Beyazlılar, turu geçmek için 6 farklı galip gelmek zorunda. Şampiyonlar Ligi tarihinde şimdiye kadar böylesi bir maçı oynayan bir takımın olmaması, Beşiktaş-Bayern Münih maçını prestij maçına çeviren en büyük etken. Şampiyonlar Ligi'nde bu güne kadar ilk maçı 4 farklı mağlup bitirip 2. maçta turu geçen tek takım Barcelona oldu. Geçen sezon ilk maçta 4-0 yenildiği Paris Saint Germain'i Nou Camp'taki rövanş karşılaşmasında 6-1 ile geçen Barcelona 4 farklı geriden gelip tur atlayan tek takım durumunda.

Bayern Münih'in İstanbul kafilesi de belli oldu! Arjen Robben, Neuer ve Tolisso kafilede yer almadı.

bayern münih beşiktaş

Bu sezon zirve yaptı
Siyah-Beyazlılar 7 kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde en parlak sezonunu yaşadı. Daha önce katıldığı 6 sezonda gruptan çıkamayan Beşiktaş, 7. katılımında Türkiye adına gruplara ait tüm rekorları kırarak ve lider olarak ilk kez gruptan çıktı. Grup maçlarını mağlup olmadan kapatan Siyah Beyazlılar 4 galibiyet ve 2 beraberlikle 14 puan toplayıp puan rekoru kırarak son 16'ya kaldı. Porto, Monaco ve Leipzig'i deplasmanda yenen Kara Kartallar aynı zamanda en iyi deplasman performansına da sahip oldu. 11 gol ile Türk takımları içinde grup maçlarında en çok gol atan takım unvanını da eline geçiren Beşiktaş, üst üste 3 galibiyet alan tek Türk takımı oldu.

3 yıldır yenilmiyor
Beşiktaş son iki sezonda Avrupa arenasında başarılı sonuçlara imza atıyor. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi gruplarından elenmesi sonrası yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Siyah-Beyazlılar, yarı finalin eşiğinden dönmüştü. Beer Sheva ve Olimpiyakos'u geçen Kara Kartallar, Lyon'a penaltı atışları sonucunda kaybetmiş ve yarı finalin eşiğinden dönmüştü. Siyah Beyazlılar bu sezon da Şampiyonlar Ligi gruplarını yenilmeden tamamlamayı başardı.

Son iki sezondaki bu başarının ardında iç sahada kaybetmemenin önemli bir katkısı var. Vodafone Park Stadı'nda özellikle Avrupa maçlarında seyirci desteği ile müthiş bir atmosfer yaratan Beşiktaş, son 12 iç saha maçında mağlubiyet yaşamadı ve 5 galibiyet, 7 beraberlik aldı. Siyah Beyazlıların iç sahadaki son mağlubiyeti 19 Mart 2015'te Atatürk Olimpiyat Stadı'nda aldığı 3-1'lik Club Brugge mağlubiyeti.

Quaresma dönüyor
Bayern Münih maçı öncesinde takımda 2 eksik futbolcu bulunuyor. Almanya'da oynanan ilk maçın 16'ncı dakikasında kırmızı kart gören Domagoj Vida cezası sebebiyle yarın akşam takımdaki yerini alamayacak. Fenerbahçe maçında sağ ayak parmağı kırılan ve koşulara yeni başlayan Pepe de Bayern'e karşı sahaya çıkamayacak bir diğer isim olacak.

İki oyuncunun yokluğunda fazla alternatifi bulunmayan Güneş, son 3 maçta olduğu gibi stoper ikilisini Tosic ve Medel ile kuracak. Sağbekte Gökhan Gönül'ü oynatacak olan Şenol Güneş'in soldaki tercihinin Caner Erkin olması bekleniyor. Hafta sonu ligde oynanacak Medipol Başakşehir maçını da düşünen tecrübeli teknik adamın orta saha ve hücum bölgesinden birkaç değişiklik yapması sürpriz sayılmayacak. Bu değişikliklerin Atiba'nın yanında Tolgay yerine Oğuzhan, sağ önde Quaresma ve forvette Vagner Love şeklinde olması yüksek ihtimal dahilinde.

Beşiktaş'ın Bayern Münih karşısındaki muhtemel 11'i şöyle:
Fabricio - Gökhan Gönül, Tosic, Medel, Caner Erkin, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Talisca, Babel, Alvaro Negredo

Bayern Münih'in Beşiktaş karşısındaki muhtemel 11'i de şu şekilde:
Ulreich, Rafinha, Süle, Boateng, Bernat, Vidal, Thiago, James, Kimmich, Muller, Wagner,

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.