Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın hedefi Elayis Tavşan

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın hedefi Elayis Tavşan
Bu sezon istediği başarıyı yakalayamayan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray rotayı transfere çevirdi. İstanbul'un üç büyük takımı özellikle yerli konusunda ciddi adımlar atmak isterken geleceğe yönelik projelerle kar elde etmeyi de amaçlıyor. Gündemdeki isimlerden biri de Elayis Tavşan. Gurbetçi oyuncu performansıyla Hollanda'da da konuşulmaya devam ediliyor.

Şampiyon Trabzonspor'un son bir 1.5 aydaki performans düşüklüğüne rağmen en yakınına yaklaşan Fenerbahçe'ye dahi çift haneli puan farkı attığı Süper Lig'de sezon sona eriyor. Yeni sezona iddialı girmek isteyen İstanbul'daki üç büyük takımda gözler transfere çevrildi. Gözlemci ekiplerinin ortak isimlerinden biri de Elayis Tavşan oldu. Türk pasaportu bulunması, milli takımı seçme konusundaki isteği ve geleceğe yatırım olarak gözükmesi transferi daha da ilgi çekici hale getiriyor.



Sergen Yalçın onay vermemişti

Geçtiğimiz yaz aylarında Beşiktaş'a transferi gündeme gelen Elayis Tavşan için NEC Nijmegen ile görüşmeler gerçekleştirilmişti. Bonservis konusunda çok fazla fark olmamasına rağmen dönemin teknik direktörü Sergen Yalçın'ın Şampiyonlar Ligi nedeniyle Gökhan Töre ile devam etme isteği geri adım attırdı.


 

"Gurur verici" demişti

Yine geçtiğimiz aylarda adı Galatasaray ile de anılan Türk asıllı Hollandalı futbolcu yaptığı açıklamada; 'Galatasaray gibi bir takım sizi isterse bu gurur vericidir" ifadelerini kullanmıştı. Gelecek yönetimin mevcut izleme ekibinin ve teknik heyetin raporu üzerinden transfere şekil vermesi beklenirken Elayis de pasaportu nedeniyle ön sıralarda.


 

Ferdi sonrası sıra onda

Daha önce NEC Nijmegen'den Ferdi Kadıoğlu'nu alan Fenerbahçe, birkaç sene beklese de iyi bir verim sağlamayı başardı. Elayis ise olgunlaşmaya başladığı bir dönemde Hollanda'da da kendisini ispat etti ve artık birçok takımın listesine girmeyi başardı. Sağ kanatta etkili çalımları ve şutlarıyla adından söz ettiren genç futbolcu, yeni sezon yapılanmasında kendine yer bulabilir. Ayrıca Avrupa'da da izleyen birkaç takım mevcut.

Elayis Tavşan bu sezon çıktığı 32 maçta 7 gol atıp 1 de asist yaptı.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.