Beşiktaş - Galatasaray derbisi ne zaman saat kaçta ve hangi kanalda

Beşiktaş - Galatasaray derbisi ne zaman saat kaçta ve hangi kanalda
Süper Lig'de 14. hafta maçında Beşiktaş ile Galatasaray Vodafone Park'ta 3 puan mücadelesi verecek. Derbiyi tüm Türkiye heyecanla bekliyor. Beşiktaş derbiyi kazanarak aradaki 6 puanlık farkı azaltmak istiyor. Bu sezon hiç büyük maç kazanamayan Igor Tudorlu Galatasaray ise Beşiktaş'ı devirerek puan farkını açmak istiyor. Maç saat 19.30'da başlayacak

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında bu akşam Beşiktaş, ligin lideri Galatasaray'ı konuk edecek. Vodafone Park'ta saat 19.30'da başlayacak yılın son derbisini hakem Fırat Aydınus yönetecek. Bu sezon istikrarsız bir görüntü sergileyen Beşiktaş, ligin son 2 haftasında 4 puan yitirdi. Siyah-beyazlı ekip, bu iki karşılaşmada gol de atamazken, 13 haftada 6 galibiyet alabildi. Bu süreçte 5 beraberlik ve 2 yenilgi alan son iki yılın şampiyonu Beşiktaş, elde ettiği 23 puanla lider Galatasaray'ın 6 puan gerisinde, averajla dördüncü sırada bulunuyor.

Puan farkını düşürme maçı
Siyah-beyazlılar, Galatasaray ile yapacağı karşılaşmayı kazanarak, rakibiyle puan farkını düşürmeyi amaçlıyor. Ligde bu sezon istediği sonuçları almakta zorlanan Beşiktaş, 29 puanlı sarı-kırmızılı ekibi yendiği takdirde 26 puana yükselecek ve şampiyonluk iddiasını sürdürecek.

İç saha performansı
Beşiktaş, derbi mücadelesi öncesi iç sahadaki başarılı performansıyla dikkati çekiyor. Siyah-beyazlılar, evinde yaptığı son 33 karşılaşmada rakiplerine galibiyet şansı vermedi. Ligde sahasındaki son yenilgisini 2015-2016 sezonunun 13. haftasında, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Akhisarspor'a 2-0 mağlup olarak alan Beşiktaş, daha sonra oynadığı iç saha mücadelelerinden puansız ayrılmadı. Beşiktaş, 6'sı Başakşehir Fatih Terim Stadı, biri Atatürk Olimpiyat Stadı, 26'sı da Vodafone Park'ta olmak üzere ev sahibi sıfatıyla oynadığı son 33 lig maçında 26 galibiyet ve 7 beraberlikle 85 puan topladı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 79 kez havalandıran siyah-beyazlılar, 24 gol yedi.


Vodafone Park'ta ilk peşinde
Siyah-beyazlı ekip, iç sahada başarılı performans göstermesine rağmen şu ana dek Vodafone Park'ta taraftarlarına derbi galibiyeti izlettiremedi. Bu stadın hizmete girmesinin ardından 3 derbi mücadelesine çıkan Beşiktaş, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Lig derbilerinde Galatasaray ile 2-2, Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılar, Türkiye Kupası'nda ise sarı-lacivertli rakibine 1-0 mağlup oldu.

3 maçtır kazanamıyor
Siyah-beyazlı ekip, derbide 3 puana ulaşırsa, lig maçlarında Vodafone Park'taki 74 günlük galibiyet hasretini de sonlandıracak. Evindeki son 3 maçta beraberlik alan Beşiktaş, Dolmabahçe'deki son galibiyetini 18 Eylül'de Atiker Konyaspor'u 2-0 yenerek elde etti. Siyah-beyazlılar, bu karşılaşmanın ardından Trabzonspor (2-2), Medipol Başakşehir (1-1) ve Teleset Mobilya Akhisarspor (0-0) maçlarından beraberlikle ayrıldı. Beşiktaş, bu 3 karşılaşmada sadece 3 gol atabildi.

Tosic ve Medel'in cezası bitti
Beşiktaş'ta sarı kart cezaları biten Dusko Tosic ve Gary Medel, teknik direktör Şenol Güneş'in görev vermesi halinde derbi karşılaşmasında görev alabilecek. Teleset Mobilya Akhisarspor maçında dördüncü sarı kartlarını gören Tosic ve Medel, cezaları nedeniyle 13. haftadaki Evkur Yeni Malatyaspor mücadelesinde görev alamadı.

Pepe de hazır
Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasında savunmanın göbeğindeki eksik oyuncuların çokluğuyla sıkıntı yaşayan Beşiktaş'ta stoper Pepe de hazır duruma geldi. Geçen haftaki lig maçı öncesindeki ısınma çalışmaları sırasında sakatlık yaşayan ve ilk 11'den çıkarılan Pepe de derbide oynayabilecek. Cezası süren Caner Erkin'den yoksun Beşiktaş'ın derbide sahaya, Fabricio, Gökhan Gönül, Pepe, Tosic, Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Quaresma, Talisca (Oğuzhan Özyakup), Babel ve Cenk Tosun muhtemel 11'i ile çıkması bekleniyor.

Tolga Ciğerci ve Latovlevici yok
Galatasaray’da sakatlığı bulunan Tolga Ciğerci ile ameliyat edilen Iasmin Latovlevici, derbi maçta forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı olan Jason Denayer’in durumu ise maç saatinde belli olacak. Aytemiz Alanyaspor maçında aldığı dirsek darbesi nedeniyle yüz kemiğinde kırık oluşan Serdar Aziz’in ise özel maske ile maçta görev yapması bekleniyor.

Maicon ve Ndiaye ceza sınırında
Galatasaray’da Beşiktaş derbisi öncesinde Maicon Roque ve Badou Ndiaye, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Daha önceki maçlarda üçer kez sarı kart gösterilen Maicon ve Ndiaye, Beşiktaş karşısında da kart görmeleri durumunda ligin 15. haftasındaki Teleset Mobilya Akhisarspor müsabakasında görev yapamayacak.

Q7 ve Babel’i durduracak
Yasin Öztekin, Beşiktaş derbisine sol kanatta başlayacak. Sağ kanat ise son haftaların formda ismi Rodrigues’e teslim edilecek. Hırvat teknik adam böylece kanatları hem hücumda etkili kullanmak hem de Beşiktaş’ın kenarlardan çıkışlarını durdurup, Quaresma ve Babel’in etkinliğini azaltmayı planlıyor. Feghouli ise skorun gidişatına göre oyuna ikinci yarıda dahil olacak.

Sol bekte Linnes oynuyor
Latovlevici’nin sakatlığı nedeniyle sol bekte ise Martin Linnes görev yapacak. Norveçli futbolcu, kupadaki Sivas Belediye sınavında ilk golde yaptığı nefis asistle beğeni topladı. Yüz kemiğindeki sakatlığa rağmen Serdar Aziz, göbekte Maicon’un partneri olacak. Sağ bekte Mariano, kalede Muslera’nın yeri garanti. Orta saha merkezinde de Fernando ve Ndiaye ikilisi forma şansı bulacak.

Siyah-Beyazlılar’da 718 günlük hasret
Kara Kartal, bu akşam Galatasaray’ı mağlup ederek iç sahada 718 günlük derbi galibiyeti hasretini de sonlandırmaya çalışacak. Beşiktaş, derbilerde evindeki son galibiyetini 2015-2016 sezonunda aldı. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 14 Aralık 2015’te Galatasaray’ı konuk eden Beşiktaş; Mario Gomez ve Gökhan Töre’nin golleriyle sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı. Beşiktaş, söz konusu sezonun ikinci yarısındaki 2 derbi maçını deplasmanda oynadı.

Galatasaray "büyük" maçlarda kayıp
Süper Lig’in 14. haftasında 2 Aralık Cumartesi günü Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak Galatasaray, son dönemde güçlü rakipleriyle oynadığı maçları kazanamıyor. Sarı-kırmızılı takım, ligdeki önemli rakiplerinden Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir ile oynadığı son 14 lig maçında galibiyet göremedi. Galatasaray, 2015-2016 sezonunun 22. haftasında, 21 Şubat 2016’da Trabzonspor’u 2-1 yendiği maçtan sonra söz konusu takımlar karşısında kazanmayı başaramadı. Sarı-kırmızılı takım, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir ile oynadığı son 14 müsabakadan 10 mağlubiyet ve 4 beraberlikle ayrıldı. Bu karşılaşmalarda 8 gol kaydeden Galatasaray, kalesinde 26 gole engel olamadı.

Son 4 Beşiktaş maçını kazanamadı
Galatasaray, Beşiktaş ile ligde oynadığı son 4 derbide galibiyet elde edemedi. Sarı-kırmızılı takım, son olarak 2014-2015 sezonunun 33. haftasında yendiği rakibine, sonraki 4 karşılaşmada üstünlük sağlayamadı. Galatasaray, siyah-beyazlı ekip ile yaptığı son 4 müsabakada 3 mağlubiyet ve bir beraberlik yaşadı.

KALECİLER
Fabricio’nun 7. derbisi
Fabricio, Galatasaray ile oynanacak maçla Türkiye’de kariyerindeki 7. derbiye çıkacak. İspanyol kaleci, Galatasaray ve Fenerbahçe karşısında 5’i Süper Lig, biri Türkiye Kupası olmak üzere 6 derbide siyah-beyazlı kaleyi korudu. Beşiktaş, Fabricio’nun forma giydiği bu maçlarda bir galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi yaşadı. İspanyol kaleci, bu maçlarda rakiplerin 6 golüne engel olamadı. Fabricio, daha önce Galatasaray’a karşı 2 lig maçında kaleye geçti. Beşiktaş bu maçların birini kazanırken, birinde ise rakibiyle berabere kaldı.

Muslera’nın 34. derbisi
Fernando Muslera, Türkiye kariyerinde 33. derbide forma giydi. Uruguaylı kaleci, Beşiktaş ve Fenerbahçe karşısında görev aldığı bu maçlarda 14 galibiyet, 11 beraberlik ve 8 mağlubiyet gördü. Söz konusu maçlarda rakiplerin 31 golüne engel olamayan Muslera, 12 derbiyi gol yemeden bitirdi. Muslera, Beşiktaş’a karşı 14’ü Süper Lig, biri de TFF Süper Kupa’da olmak üzere 15 müsabakada kaleyi korudu. Galatasaray, bu maçlardan 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyetle ayrıldı. Uruguaylı kaleci, siyah-beyazlı takım ile oynanan derbilerde 15 gol yedi.

MUHTEMEL 11'LER
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Pepe, Tosic, Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Babel ve Cenk Tosun
Galatasaray: Fernando Muslera, Mariano, Maicon Roque, Serdar Aziz, Martin Linnes, Fernando Reges, Badou Ndiaye, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Garry Rodrigues, Gomis

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.