Beşiktaş - Galatasaray derbisinde takımlar nasıl oynamalı? Burak Zihni yorumluyor

Beşiktaş - Galatasaray derbisinde takımlar nasıl oynamalı? Burak Zihni yorumluyor
Beşiktaş ile Galatasaray 2017'nin son derbisinde bu akşam karşı karşıya gelecek. İki ekip arasındaki mücadelenin sonucu da merak ediliyor. Çünkü zirve yarışını doğrudan etkileyecek olan bu maç her skoruyla çok konuşulacak gibi görünüyor. Peki Beşiktaş ve Galatasaray nasıl oynamalı? İki takımın artı ve eksi yönleri...

Beşiktaş puan farkını kapatmak Galatasaray ise liderliğini perçinlemek için bu akşam sahaya çıkacak. İki takım da derbiye kritik gözle bakarken özellikle iki teknik adam için büyük önem arz eden mücadelenin sonucu kader de belirleyebilir. Igor Tudor son dönemlerde eleştirilerin hedefi olmuş galibiyet aldığı karşılaşmalardan sonra dahi takımın başında olmaması gerektiği konuşulmuştu. Şenol Güneş ise Avrupa'da elde ettiği başarılarını yansıtamadığı ligde son maçlarda vasat bir performans sergiledi. Bu sebeple de şampiyonluk yarışından uzaklaşan Kara Kartal'ın tek amacı 3 puan.

Siyah beyazlılar evinde oynadığı maçlarda henüz derbi kazanmadı ancak önemli Avrupa takımlarını devirdi. Bu tabloyu lige de yansıtmak isteyen Beşiktaş, taraftarının önünde büyük bir avantaja da sahip olacak. Galatasaray ise deplasmanlarda gösterdiği kötü tabloyu Vodafone Park'ta bozarak prestijli bir galibiyet peşinde koşacak.

İki kanat şart!
Önce Galatasaray ile başlayalım... Tudor'un Tolga Ciğerci ile beslediği kanat sevdası Feghouli'nin gelişi ile bitti ancak Cezayirlinin gördüğü kırmızı kart sonrası cezalı duruma düşmesi bu kez Yasin ile takviyelendi. Diğer tarafta Garry Rodrigues yedekte de olsa takıma ivme veren bir oyuncu. Tek taraflı bir oyun oynamaktan sa özellikle son haftalarda düşen orta saha performansının sağ ve sol kanatlardan yapılacak bindirmelerle desteklenmesi skora yansıyabilir. Yasin'in son maçlardaki performansı da bu nedenle önemli. Ayrıca hızı ve teknik kapasitesiyle de Rodrigues'in sahada olması gereken isim.

gs bjk anket

Gomis'i besleyin
Sarı kırmızılılar Trabzon deplasmanında Feghouli'nin atılmasının da etkisiyle rakip kaleye belki de hiç gidememişti. Sadece Rodrigues'in kişisel çabasıyla attığı bir şutla gelen gol 3 puan getirmemişti. Bunun da en büyük sebebi Gomis'in ön bölgede yalnız kalmasıydı. Önemli savunma oyuncularıyla birlikte baş etmesi gerekecek olan Fransız yıldızın bu karşılaşmadaki rolü de çok kritik.

Kanatlar önemli
Beşiktaş'ın hücum hattı ligdeki en önemli oyuncuları da bir arada bulunduruyor. Quaresma ağırlıklı sağ kanattan atak varyasyonları yapabilen Beşiktaş'ı derbide Babel de desteklerse büyük bir avantaj da beraberinde gelir. Talisca'nın durumu bu sene için biraz flu gibi. Sürekli maç seçtiği söyleniyor. Performansı bu iddiaları doğrular nitelikte ancak bu derbinin şakası yok. Bildiğimiz Talisca sahada olmazsa belki de sezon Beşiktaş'ın elinden kayıp gideecek.

Beşiktaş üstün
Orta sahada ise Atiba, Oğuzhan veya Tolga kim olursa olsun hem hücum hem de savunma kısmında rakibe karşı üstün. Galatasaray'ın son haftalardaki düşük performansı her ne kadar galibiyetler alsa da gözden kaçmamıştı.Derbinin belirleyici bölgesi burası olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.