Beşiktaş ikinci bombasını patlatıyor Aleksandar Prijovic kimdir

Beşiktaş ikinci bombasını patlatıyor Aleksandar Prijovic kimdir
Burak Yılmaz'ın sakatlığı ve Umut ile Güven'in istenen seviyede olmaması nedeniyle santrafor arayışına başlayan Beşiktaş, Aleksandar Prijovic ile prensipte anlaştı. Sırp golcüyü kiralayacak olan Kartal, transfer limiti sorununun aşılması ardından ikinci transferini açıklayacak.

Bir dönem Boluspor forması da giyen ve lakabı  'Bolulu Zlatan' olan Aleksandar Prijovic İstanbul yolcusu. Adeta aportta bekleyen Sırp golcü, Kartal'ın harcama limiti ile ilgili problem çözüme kavuşursa Guilherme'nin ardından açıklanacak. Suudi Arabistan ligi takımlarından Al Ittihada'da oynayan deneyimli santrafor ikinci Türkiye kariyerine başlamak için gün sayıyor. Kulübüyle sözleşmesini feshedemeyen Prijovic, kiralık olarak siyah beyazlı formayı giyecek.
 


Aleksandar Prijovic kimdir?

21 Nisan 1990 tarihinde İsviçre'nin St. Gallen kentinde dünyaya gelen Aleksandar Prijovic,  futbola bu şehrin takımı olan St. Gallen'de başladı. Altyapı eğitimini Parma'da almayı sürdüren tecrübeli golcü, Derby'de profesyonel kariyerine adım attı. Yeovil Town ve Northampton Town'da da oynadıktan sonra FC Sion ile İsviçre'ye geri döndü. Lausanne Sport'a kiralandı. Daha sonra ise Norveç'in Tromso takımına. 2013 tarihinde Djurgaden'in 200 bin euroya kadrosuna kattığı Prijovic ülkemize de Boluspor transferi ile giriş yaptı. Buradaki performansı sonrasında Legia Warszawa'ya imza attı. Gelişimini Polonya'da da sürdürdü. PAOK'un 2.9 milyon euroya transfer ettiği Sırp golcü, geçen sezonun devre arasında Ittihad'a 10 milyon euroya satıldı. Boyu 1.91 olan Prijovic'in 2023 yılının haziran ayına kadar sözleşmesi var. Kariyerinde ise 3 Yunanistan Kupası, 2 Polonya Şampiyonluğu, 1 Yunanistan ligi, 1 İsviçre ve Polonya şampiyonluğu bulunuyor. 2017-2018 sezonunda da PAOK'ta gol kralı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.