Beşiktaş'ın yeni 10 numarası o olacak! Amer Gojak kimdir?

Beşiktaş'ın yeni 10 numarası o olacak! Amer Gojak kimdir?
Gelecek sezon iddialı bir takım kurmak isteyen Beşiktaş'ta en riske atılmayacak bölge olarak 10 numara mevkisi görülüyor. Siyah beyazlılar bu kapsamda önemli bir ismi kadrosuna katmak istiyor. Listenin ilk sırasında ise Boşnak futbolcu Amer Gojak var. Peki, Amer Gojak kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri haberimizde yer alıyor.

Sergen Yalçın ile birlikte gelecek sezon şampiyonluğun önemli adaylarından biri olmak isteyen Beşiktaş'ta transfer çalışmaları sürüyor. Özellikle orta sahanın merkezi ve forvet araksına yapılacak takviyeler konusunda titiz çalışan siyah beyazlıların gündemine Amer Gojak girdi. Ljajic'in formsuzluğu ve Boateng'in de yüksek maliyeti nedeiyle genç futbolcu ön plana çıkıyor. Taraftarlar da kendisi hakkında araştırmalar yapıyor. Peki, Amer Gojak kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri haberimizde yer alıyor.
 


Transferde yalnız değil

Beşiktaş Gojak transferinde mutlu sona ulaşmak isterken diğer yandan Boşnak oyuncunun bir talibi daha var. Fioentina da genç futbolcu için devrede. Eğer ligde Şampiyonlar Ligi biletini alabilecek sonuç elde edilirse Gojak için ikna turları biraz daha kolaylaşacak.

amer gojak


 

Amer Gojak kimdir?

13 Şubat 1997 tarihinde Bosna Hersek'in Sarajevo kentinde doğmuştur. Futbola ise daha önce Edin Visca'nın da yetiştiği kulüp olan FK Zeljeznicar Sarajevo'da başladı. FK Olimpik Sarajevo'ya geçiş yaptı. Ardından 2014-2015 sezonunda Dinamo Zagreb'in dikkatini çekti ve ilk yurt dışı deneyimi Hırvatistan oldu. Uzun süredir burada oynayan ve Hırvat temsilcisinde 151 maça çıkan Gojak, ön libero, merkez orta saha ve 10 numara mevkilerinde forma giyebiliyor. Bu sezon 38 karşılaşmada 4 gol atıp 5 de asist yaptı. 1.84 boyundaki futbolcunun güncel piyasa değeri 5.5 milyon euro. Kariyerinde 4 Hırvat ligi, 3 Hırvat kupası ve 1 Bosna Hersek kupası bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.