Beşiktaş'ın zor deplasmanı

Beşiktaş'ın zor deplasmanı
Spor Toto Süper Lig'de 13. hafta maçında Beşiktaş bugün deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşacak. Süper Lig'de son iki maçını kaybeden Beşiktaş çıkış yakalamak için Ankaragücü deplasmanında kazanmak istiyor.

Reşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında deplasmanda MKE Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek. Fanatik'in haberine göre, ligin son 2 haftasında mağlup olan siyah-beyazlı takım, MKE Ankaragücü karşısında çıkış arayacak. İsmail Kartal yönetiminde başarılı bir performans sergileyerek 6 galibiyet, bir beraberlik ve 5 yenilgiyle 19 puan elde eden MKE Ankaragücü ise 6. sırada yer alıyor. 24 Kasım Cumartesi günü Osmanlı Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı hakem Mete Kalkavan yönetecek. Mücadele, beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanacak. Süper Lig’deki 12 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi alarak 18 puan toplayabilen Beşiktaş, 7. sırada bulunuyor. İsmail Kartal yönetiminde başarılı bir performans sergileyerek 6 galibiyet, bir beraberlik ve 5 yenilgiyle 19 puan elde eden MKE Ankaragücü ise 6. sırada yer alıyor.

Deplasman performansı kötü
Beşiktaş, MKE Ankaragücü karşısında deplasmandaki kötü performansına da son vermeye çalışacak. Bu sezon ligde dış sahada sadece Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u mağlup edebilen siyah-beyazlı takım, sonraki 5 maçta rakiplerine üstünlük kuramadı. Beşiktaş, söz konusu 5 karşılaşmada 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı, 3 puan toplayabildi. Deplasmandaki 6 maçta 7 gol atabilen siyah-beyazlı takım, kalesinde ise 8 gol gördü.

Babel, Roco ve Töre sakat
Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı bulunan Ryan Babel, yarınki karşılaşmada forma giyemeyecek. Almanya ile oynanan milli maçta sakatlanan Hollandalı futbolcunun sağ arka adale zarında yırtık ve kanama tespit edilmişti. Siyah-beyazlı ekipte ayrıca Enzo Roco ve Gökhan Töre’nin de sakatlığı bulunuyor. Beşiktaş’ta daha önce kadro dışı bırakılan Tolgay Arslan da MKE Ankaragücü karşısında görev alamayacak. Öte yandan sarı kart cezası nedeniyle 12. haftadaki Demir Grup Sivasspor maçında oynayamayan Gary Medel, teknik direktör Şenol Güneş’in görev vermesi halinde yarınki mücadelede görev yapabilecek.

Caner Erkin sınırda
Siyah-beyazlı ekipte Caner Erkin, MKE Ankaragücü karşılaşması öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu sezon Akhisarspor, Antalyaspor ve Evkur Yeni Malatyaspor maçlarında sarı kart gören Caner Erkin, yarın da aynı durumu yaşarsa 14. haftadaki Galatasaray derbisinde cezalı duruma düşecek.

Ankaragücü ile 99. randevu
Beşiktaş ile MKE Ankaragücü, Süper Lig’de 99. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 98 maçta Beşiktaş 66, başkent ekibi 8 galibiyet aldı, 24 karşılaşmada da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Lig maçlarında siyah-beyazlıların attığı 180 gole, sarı-lacivertliler 65 golle karşılık verdi. Taraflar ligde en son 2011-2012 sezonunda karşılaştı. İstanbul’daki maçta Beşiktaş 3-1 galip geldi, Ankara’daki müsabaka golsüz sona erdi.

Beşiktaş üstün 
Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile ligde yaptığı son 20 maçın 16’sını kazandı, 3’ünde berabere kaldı, sadece bir kez yenildi. Siyah-beyazlı ekip karşısında 2001-2002 sezonunun ikinci yarısında İstanbul’da 2-1’lik skorla galip gelen başkent ekibi, daha sonraki 17 maçta galibiyet alamadı, bu şanssızlığını 2010-2011’de Ankara’daki maçta kırdı ve rakibini 1-0 mağlup etti. İki takım arasındaki son maç ise golsüz berabere bitti. İki ekip arasında Ankara’da yapılan lig maçlarında da Beşiktaş’ın belirgin üstünlüğü göze çarpıyor. Siyah-beyazlılar, Ankara’da yapılan 48 lig maçının 26’sını kazandı. Başkentte 16 müsabaka berabere bitti, ev sahibi ekip 6 kez galip geldi. Ankara’da son 3 maçta gol atamayan Beşiktaş, toplamda 74 kez rakibinin filelerini havalandırdı.

Ankaragücü bir kez kazandı
MKE Ankaragücü, Beşiktaş ile evinde oynadığı son 14 lig maçından sadece birinde 3 puana ulaşabildi. Ligde rakibine Ankara’da 1997-1998 sezonunda 2-1 yenilen siyah-beyazlılar, sonraki 12 maçtan 10’unu kazandı, 2’sinde ise berabere kaldı. MKE Ankaragücü, 2010-2011 sezonunda cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta henüz 1. dakikada eski Beşiktaşlı Serdar Özkan’ın golüyle 1-0 galip gelerek, 3 puan özlemine son verdi. Taraflar arasında 2011-2012 sezonunda Ankara’da yapılan son lig maçı ise 0-0 sona erdi.

Karius ve Güven Yalçın kararı
Sakatlığı bulunan Babel'i ve tam iyileşmeyen Gökhan Töre'yi Ankara'ya götürmesi beklenmeyen teknik direktör Şenol Güneş'in, sol açıkta hangi oyuncuya görev vereceği tam olarak netlik kazanmadı. Sol açıkta oynayacak oyuncu aynı zamanda 10 numarayı da etkileyecek. Sol taraf için takımla beraber sadece 2 idmana çıkan Lens'in dışında, Ljajic alternatifi bulunan Güneş, Sırp oyuncuya solda görev vermesi halinde 10 numara mevkiinde Oğuzhan Özyakup'a şans verecek. Lens'in onbirde başlaması halinde ise 10 numara mevkii Ljajic'in olacak. Tecrübeli teknik adamın son iki maçta oynattığı kaleci Tolga Zengin'i de yine yedek kulübesine çekerek Karius'u tekrar sahaya sürmesi bekleniyor. Diğer yandan sakatlığını atlatan ve takım idmanlarında yer alan Adriano'nun da Ankaragücü karşısında oynama ihtimali bir hayli yüksek. Şenol Güneş'in neredeyse her maçta değiştirdiği santrfor mevkiinde oynatacağı oyuncunun ise yine Güven Yalçın olması bekleniyor. 2-1 kaybedilen Demir Grup Sivasspor maçında tek golü atan ve oyunun geri kalanında da alkış alan bir performans sergileyen genç oyuncunun Ankara deplasmanında onbirde oynamasına kesin gözüyle bakılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.