Beşiktaş, Kadıköy'de galibiyet peşinde

Beşiktaş, Kadıköy'de galibiyet peşinde
Beşiktaş, Süper Lig'in 34'üncü haftasında derbi maçta Fenerbahçe'nin konuğu olacak.

26 Nisan Cumartesi akşamı Ülker Stadyumu'nda saat 19.00'da oynanacak mücadelede Volkan Bayarslan düdük çalacak. Volkan Bayarslan'ın yardımcılıklarını ise Serkan Ok ile Serkan Olguncan yapacak.

Geride kalan 33 haftada 6 teknik direktör değiştiren siyah beyazlılar; 15 galibiyet, 6 beraberlik ve 12 mağlubiyet alıp sadece 51 puan toplayarak 4'üncü sırada yer aldı. Tüm bunlara rağmen Türkiye Kupası'nı kazanma şansı da olan Beşiktaş, Fenerbahçe'yi yenerek bu sezon ilk kez bir derbi maçı kazanmayı ve taraftarının gönlünü bir nebze almayı hedefliyor.

SEMİH KILIÇSOY'UN OYNAMASINA BİR ENGEL YOK

Beşiktaş'ta teknik sorumlu Serdar Topraktepe, Fenerbahçe derbisinin kadrosunu büyük oranda oluşturdu ve bu akşam yapılacak son taktik idmanda hücum organizasyonu üzerinde duracak.

Kaleyi Mert Günok'a emanet edecek olan Topraktepe, cezalı Svensson'un yerine Onur Bulut'a görev verecek. Necip Uysal'ın yanına 2 maç aradan sonra yeniden Colley'i koyacak olan Serdar Topraktepe, sol bekte de Masuaku'yu 11'e yazacak. Orta alanı Al Musrati, Gedson ve Muci'den oluşturacak olan Topraktepe, hücum hattında Semih Kılıçsoy ile birlikte sağ tarafta Ghezzal, sol tarafta da Rashica ile maça başlayacak.

Beşiktaş'ın yarın akşamki muhtemel 11'i şu şekilde:

"Mert Günok - Onur Bulut, Necip Uysal, Colley, Masuaku, Al Musrati, Gedson, Muci, Ghezzal, Rashica, Semih Kılıçsoy."

KADIKÖY'DE SON MAÇLARDA ÜSTÜN OLAN TARAF BEŞİKTAŞ

Beşiktaş, Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy deplasmanında oynadığı son 3 karşılaşmayı da kaybetmedi. Geçen sezonun ikinci devresinde Kadıköy'de oynanan derbiyi 4-2 kazanan Beşiktaş, fikstür gereği farklı sezondaki 2 maçı kendi evinde oynadığı için 2022 yılında Kadıköy'e gitmedi. 21 Aralık 2021'de Fenerbahçe ile deplasmanda 2-2 berabere kalan siyah-beyazlılar, şampiyon oldukları sezon 29 Kasım 2020 tarihinde Kadıköy'deki karşılaşmayı da 4-3 kazanmıştı. Beşiktaş, Kadıköy'deki son mağlubiyetini ise 22 Aralık 2019'da 3-1'lik skorla aldı.

BEŞİKTAŞ FENERBAHÇE'Yİ 10 KİŞİYLE YENMEYİ SEVİYOR

Beşiktaş'ın Kadıköy deplasmanlarında 10 kişiyle aldığı tarihi galibiyetler hafızalarda büyük yer edindi. 17 Nisan 2005 tarihinde kaleci Cordoba kırmızı kart gördükten sonra Pancu'yu kaleye geçiren siyah-beyazlılar, karşılaşmayı 4-3 kazanarak tarihi bir galibiyet elde etti. Bu maçtan 15 sene sonrasında 29 Kasım 2020'de Larin'in kırmızı kart görmesiyle yine 10 kişi kalan siyah-beyazlılar, yine tarihi tekerrür ettirerek Fenerbahçe'yi 4-3 yenmeyi başardı. Bir daha olmaz denilirken 2 sezon sonrasında 2 Nisan 2023'de bu kez Welinton kırmızı kart gördü ve Beşiktaş yine 10 kişi kaldı. Siyah-beyazlılar bu maçta da 10 kişi kalmasına rağmen Fenerbahçe'ye 4 gol atmayı başardı ve sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrıldı.

SVENSSON DIŞINDA EKSİK YOK

Beşiktaş'ta Ankaragücü maçında 4'üncü sarı kartını görerek cezalı duruma düşen Svensson dışında bir eksiklik bulunmuyor. Sakatlıkları bulunan Semih Kılıçsoy ve Onur Bulut tamamen iyileşti ve 11'de yerlerini alacak. Bunun yanı sıra uzun süredir sakat olan Tayfur Bingöl, Rebic ve Amir kadroda yer almayacak.

Öte yandan siyah-beyazlı takımda Semih Kılıçsoy, Demir Ege Tıknaz ve Amartey 3 sarı kart ile ceza sınırında yer alıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.